Activiteiten

Waarom je Curacao moet bezoeken! Er zijn vele activiteiten mogelijk om je vakantie in te vullen. Voor een ieder wat wils.

Er zijn zeer veel mooie witte stranden waar je de dag door kunt brengen. Op de meeste stranden zijn ligbedden te huur en is er een strandtendje waar je wat eten of drinken kunt kopen. De stranden die in de buurt liggen  zijn Mambo Boulevard,  Jan Thiel en kokomobeach. Maar ook richting het Westpunt vind je erg mooie stranden als bijvoorbeeld  Grote Knip, Lagun, Daaibooi en Cas Abou. Sommigen betaal je een fee om van het strand gebruik te maken maar er zijn ook veel stranden vrij toegankelijk. 

 

ACTIEF

Wil je een dagje actief doen of een actieve vakantie dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Dichtbij “huis”, op loopafstand, kun je de Aloe vera farm, de struisvogelfarm en de Chichi’s bezoeken. En aan het einde van de straat op de sint Joris baai kun je kitesurfen.

Je kunt gaan wandelen alleen/met z’n tweeën of met een gids. Met een gids krijg je natuurlijk veel meerextra info over het eiland, de begroeiing en de bevolking

De Christoffelberg beklimmen wat je niet moet onderschatten maar het is zeker de moeite waard voor het uitzicht dat je krijgt als je de top gehaald hebt.

Een dagje quad rijden op wegen, langs het water waar je met een gewone auto niet kunt komen. 

Je kunt hier op verschillende plaatsen goed mountainbiken. We raden u aan om dit met een gids te doen om de mooie plekjes te ontdekken.

 

 

Verschillende landhuizen bezoeken als landhuis Chobolobo (likeurfabriek), Landhuis Habaai (kunstgalerij), Landhuis Bloemhof (kunst), Landhuis Jan kok (Nenah Sanchez), Landhuis Knip (slavernijtentoonstelling), Landhuis Savonet (Christoffelpark) enz.

Het eiland Klein Curacao bezoeken. Heerlijk dagje zwemmen en snorkelen met zeer grote schildpadden en lekker BBQ-en op de boot.

Het seaquarium waar je kan zwemmen met dolfijnen.

 

 

 

 

Naar de sheta Boca’s, aan de noordkant. Hier spat het water zo hard tegen de rotsen dat het wel 4 meter hoog komt.

Een rondvaart door het Schottegat.

Natuurlijk naar Willemstad (Punda en Otrobanda) met de drijvende brug die telkens open moet voor kleine en grote schepen.

 

 

 

 

Maar er is nog meer te doen. Wij hebben op onze accommodatie een mooi naslagwerk gemaakt om je dagen in te plannen. En wil je een dagje niet op pad dan kun je natuurlijk heerlijk genieten aan het zwembad in alle rust!