Al weer een maand voorbij

 

 

Heb jij dat ook dat de tijd zo snel voorbij vliegt? Ik kijk in mijn agenda om te zien wat er afgelopen maand allemaal is gebeurt. Hieronder een paar dingen die ik de moeite waard vind om te vertellen.

Buurt whats app groep

Wij hebben met onze buurt/straat een whats app groep. Al een tijdje hoor. Volgens mij is het ook helemaal in want ik hoor het steeds meer dat buurten dat hebben. De whats app is in het leven geroepen om elkaar op de hoogte te houden te waarschuwen als er iets gebeurd waarvan je vindt dat de rest van de buurt dat ook moet weten. Maar ja wat is dat nou. De een van dit belangrijk en de andere dat. Eind vorige maand hadden we daarom weer een buurt meeting belegd. Erg leuk overigens om je buren op deze manier beter te leren kennen. Maar het gaat er toch ook altijd best serieus aan toe. Uiteindelijk zijn we het erover eens geworden om deze whatsapp groep te gebruiken als er bijvoorbeeld vreemde mensen zijn gesignaleerd die zich bijvoorbeeld verdacht ophouden bij jou of bij de buren z’n tuin, als er iets gestolen is of er is een illegale stort maar ook als bijvoorbeeld iemand iets weet over werkzaamheden in de toekomst aan het water of elektriciteit en de buurt wordt hierom voor een bepaalde tijd afgesloten. De whats app mag dus niet gebruikt voor persoonlijke dingen, dus bijvoorbeeld iets als het alleen je directe buren aangaat dan kun je die persoon beter persoonlijk een bericht sturen of bellen. Ik vind het persoonlijk erg prettig dat je van het wel en wee buiten op straat op de hoogte blijft maar het “gevaar” van zo’n whats app groep is vaak dat je zoveel onzin toegestuurd krijgt en dat vind ik zelf erg vermoeiend. De telefoon neemt tegenwoordig al zo’n beslag op je leven.

Gasten die blijven wilden

Een paar weken geleden hadden we een boeking ontvangen via booking.com. Als we via booking.com een boeking krijgen dan stuur ik altijd een bevestigingsmail naar deze klanten met een vraag om te beantwoorden. Ik wil graag contact vooraf krijgen met de mensen vooraf krijgen. Heel vaak namelijk krijgen we een boeking via booking.com en dan komen ze niet opdagen. Vaak is dit dan wel een boeking uit Venezuela. Maar deze boeking was “gewoon”vanuit Nederland maar de persoon reageerde niet op mijn email, helaas. Het is dan altijd maar afwachten of en hoe laat ze ongeveer aan komen. Wel vervelend want je bent in principe de hele dag aan het wachten.

Om 18:00 uur zegt Marc die komen niet meer hoor. Maar toch om 18:30 uur kreeg ik een telefoontje dat ze er bijna waren maar het niet helemaal konden vinden. Eenmaal bij ons, drie auto’s en 7 mensen, was ons niet direct duidelijk hoe het in elkaar stak en wie bij ons zou verblijven. Maar later werd het duidelijk. De gasten waren op bezoek bij dochter en haar gezin maar ze hadden ergens anders geboekt voor hun verblijf. De eigenaresse van dat andere verblijf was ook mee. Ze moest de gasten even 2 dagen bij ons onderbrengen omdat ze volgeboekt waren met een groep. Na twee dagen zouden ze dan naar haar vertrekken. Maar na 2 dagen hadden ze helemaal geen zin meer om daar naar toe te gaan. Het beviel hun zo goed bij ons dat ze hun vakantie liever bij ons verder doorbrachten. Een enorme opsteker voor ons natuurlijk.

Het heeft nog wel wat voeten in aarde gehad om dit te regelen en het heeft ze ook wel wat extra’s gekost. Maar uiteindelijk hebben ze een hele goede vakantie bij ons gehad en komen zeker terug voor hun dochter en kleinkinderen die hier op het eiland wonen. 

 

Een gast met een glutenvrij dieet

Vandaag gaat Marc nieuwe gasten ophalen. Ze komen met z’n drieën.

Als we nieuwe gasten krijgen vragen we altijd vooraf of ze willen mee eten op de dag van aankomst. Onze ervaring is dat je na een lange vliegreis en het grote tijdsverschil van nu 5 uur hier aankomt geen zin meer hebt om weg te gaan  om te eten.  Je wilt even rustig acclimatiseren en dan vroeg naar bed. De meesten landen rond 13:30 uur en hebben dan de laatste maaltijd al om 12 uur gehad. Dat wil dus zeggen dat ze vaak nog wel wat eten lusten. Het is dan heerlijk om op je verblijfsplek aan te schuiven voor een lekkere maaltijd en dan vroeg naar bed te kunnen om de volgende dag goed uitgerust aan je vakantie te beginnen. Nu heeft 1 van deze gasten een glutenallergie. Het is de eerste waarvoor wij dus glutenvrij moeten koken. Gelukkig kun je tegenwoordig alles op internet vinden. Ik ga dus vanavond glutenvrije babi pangang met kip i.p.v. varkensvlees koken. De andere 2 eten namelijk alleen vis en kip en op het eiland is varkensvlees bijna niet of in kleine mate te koop. De rest van hun vakantie moeten we dus ook een glutenvrij ontbijt verzorgen. Weer een nieuwe uitdaging en zo blijven we leren.

 

Vakantie naar Curacao?  

Heb je zelf ook al zin in een vakantie naar Curacao? Of wil je je nog meer inlezen? Ik heb een ebook geschreven over leuke weetje over Curacao ter voorbereiding van je vakantie. Ben je hier benieuwd naar dan kan je hier het ebook gratis downloaden

Ebook, Curacao van A tot Z

Ebook over Curacao

Door het achterlaten van je emailadres wordt je automatisch ook op de hoogte gehouden van ons leven hier op Curacao, het reilen en zeilen in onze b&b en krijg je af en toe een leuke aanbieding.

Schuif je binnenkort ook aan om samen met ons te genieten van je welkomstmaaltijd en natuurlijk je welverdiende vakantie?

Comments are closed.