Auto huren op Curacao

Het verkeer op Curacao

Verkeer

Op Curacao rijden veel auto’s. Je zult je soms verbazen over de staat vande auto’s die hier rijden. Dit komt doordat de APK-keuring hier in 2 minuten gedaan wordt. Bij een APK-keuring worden de volgende zaken gecontroleerd:
* Lampen voor en achter
* Remlichten
* Ruitenwissers
* Claxon
* De remmen
Als alle bovenstaande werkt dan kun je weer 2 jaar rijden met de auto.

Openbaar vervoer
Er zijn kleine busjes die als het ware rondjes rijden. Deze busjes zijn herkenbaar aan de nummerplaat waarop staat BUS. Je gaat bij een bushalte staan en steekt je hand op als zo’n busje langskomt. Hiermee kun je bijna overal komen voor weinig. Het enige nadeel is alleen dat er bij de bushaltes niet aangegeven is hoe laat de busjes langs rijden. Je kunt dus soms wel een uur moeten wachten in de zon. Alleen de vertrektijden in Otrobanda bushalte zijn aangegeven.
Verder heb je ook een grote bus voor de wat langere afstanden zoals naar westpunt. Deze bussen rijden minder vaak.

Scooter of fiets huren
Er zijn bedrijven die scooters of mountainbikes huren. Echter raad  ik je dit niet aan. Er zijn bijna geen fietspaden waardoor het erg gevaarlijk is om met een scooter of mountainbike de weg op te gaan. 
Mountainbiken is wel aan te raden voor een tour in de ochtend of avond maar ga dan wel met een gids. Hij/zij weet de weg en ze kunnen je de mooiste plekjes laten zien.

Auto huren
Waar je ook verblijft op Curacao, als je wat wilt zien van het eiland is het erg handig om een auto te huren. Er zijn verschillende autobedrijven op Curacao. Hier zit veel verschil in prijs, service en de staat van auto’s.
Wij doen altijd goede zaken met Verwoerd autoverhuur. Het is een betrouwbaar verhuurbedrijf met (bijna) nieuwe auto’s en een goede service. Dus kom je naar Curacao laat ons dan een auto voor je huren en geniet zonder problemen van Curacao.

Kijk ook even op onze website hiervoor.

Veel liefs en zonnige groeten uit Curacao,
Hermien
huurauto
huurauto

Comments are closed.