Werkzaamheden naast de b&b

 

 

Zoals jullie misschien weten zijn we sinds 16 December 2016 gestart met onze B&B op Curacao. We zijn dus nog geen jaar bezig hiermee.

Marketingactiviteiten

We hebben een bestaande b&b overgenomen maar je eigen klantenkring moet je dan nog wel opbouwen. Een bestaande b&b overnemen is geen garantie dat de klanten wel blijven komen. Hier zijn we ontzettend actief in. We proberen elke dag iets op Facebook te posten om een klantenkring via facebook op te bouwen. We hebben veel mensen en bedrijven persoonlijk aangeschreven waarvan wij denken dat ze wel belangstelling kunnen hebben in een verblijf in onze b&b. De klanten die ooit interesse hebben getoond in een verblijf op Hacienda La Bougainville of hier daadwerkelijk een paar dagen hebben doorgebracht hebben we aangeschreven met de mededeling dat we de b&b hebben overgenomen en wat we veranderd hebben met de uitnodiging om Hacienda La Bougainville nog eens te bezoeken enz., enz. 

Kortom hier zijn we ontzettend druk mee geweest en zijn we nog steeds druk. En langzaamaan kunnen we hier gelukkig de vruchten van plukken. Toch zijn we allebei niet volledig druk met de b&b en de onderhoud van het hele complex. We hadden ook vooraf wel de intentie om nog andere werkzaamheden erbij te gaan doen.

 

Andere bezigheden naast de b&b

Poolboy en tuinman

Om lekker bezig te blijven zijn we er dus andere dingen bij gaan doen. Marc biedt zich aan als poolboy en tuinman. Hij helpt bij de buren in de tuin en verzorgd de honden en de tuin van weer andere buren als ze zelf afwezig zijn. Bij een ander huis maakt hij wekelijks het zwembad schoon.

Beheerder

Een vriendin van ons geniet nu van een heerlijke, welverdiende vakantie in Nederland. Zij en haar man zijn beiden zelfstandig. Zij heeft naast haar werkzaamheden als zelfstandig reisconsulent ook een paar vakantiewoningen in beheer. Dit moet natuurlijk gewoon doorgaan en daarom heeft ze ons gevraagd dit over te nemen tijdens haar vakantie. Dit betekend dat we nu alles regelen wat er komt kijken bij de verhuur van een woning. Dit is natuurlijk het in- en uitchecken van gasten, het schoonmaken of regelen van schoonmaak van de woningen, als er iets stuk is hiervoor een oplossing zorgen, als de gasten problemen hebben dit oplossen.  Wij zijn nu het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Het is ontzettend leuk om te doen en dit zouden we ook best nog wel bij willen blijven doen als zij weer terug is. Dus mocht je weten dat iemand op zoek is naar een beheerder voor zijn/haar (vakantie) woning op Curacao laat het ons dan weten of draag ons rustig aan als mogelijke beheerder.  

Verder heeft ze ook nog een huis in beheer wat voor langere tijd verhuurd kan worden. Hier hebben we ook al een aantal bezichtigingen van gehad. De aantal bezichtigingen zijn op eens meer geworden. Dit komt doordat veel bewoners van Sint Maarten naar Curacao zijn gekomen en op zoek zijn naar een tijdelijke gemeubileerde huurwoning. Dit is niet zo heel eenvoudig voor deze mensen. Ze willen graag huren voor een paar maanden of een half jaar. De meeste eigenaren van huurhuizen willen de woning liever voor minstens 1 jaar verhuren. De eigenaar van de woning die wij nu onder onze hoede hebben wil wel de woning voor een kortere tijd verhuren. Helaas voor de eigenaar is het toch nog niet gelukt een geschikte huurder bij deze woning te vinden.

 

Curacao winery

Het is de laatste maand dat we nog werk hebben met de Curaçaose wijn. We hebben bijna alle nieuw gebottelde wijn geëtiketteerd. Als dit allemaal af is en opgehaald is kunnen we beginnen met het opruimen van de wijnmakerij. De tanks en de machines moeten op pallets voor transport naar Aruba. Daarna moet de ruimte nog weer in oude staat gebracht worden. Dus misschien nog wat wit schilderen waar we wat wijn hebben gemorst, haha. Eind september kunnen we dan de sleutel weer inleveren en is dat hoofdstuk helemaal afgelopen.

 

Serena’s artfactory

Serena’s artfactory is het bedrijf waar de chichi gemaakt en verkocht worden. (Ik zal later een ander blog aan de chichi weiden). Maar sinds kort help ik hier als oproepkracht. Ik help dan in de winkel met verkoop, bij de workshop (zelf een chichi schilderen)  en andere voorkomende werkzaamheden. Meestal bij de factory zelf (hier aan het einde van de straat, lekker dichtbij) maar soms ook in de winkel in Punda. Erg leuk product en leuk om hiermee bezig te zijn.

 

 

 

VA (=virtueel assistent)

Ten slotte heb ik ook de cursus VA masterclass gevolgd met het idee natuurlijk om als VA aan het werk te gaan. Een VA (virtueel assistent) is iemand die op afstand andere ondernemers helpt met zaken die voor de ondernemers bijzaak is. Hierdoor kan de ondernemer zich meer richten op zijn core business en het uitbreiden van zijn bedrijf. Een VA heb je op verschillende vakgebieden bijvoorbeeld (financieel) administratief, secretarieel, (online) marketing. Ik heb veel ervaring in (financiële) administratieve werkzaamheden en ben erg goed in organiseren en hou van gestructureerd werken. Ik heb me ingeschreven in een online pool van VA’s en ik ben bezig om met andere VA’s een bedrijfje op te zetten van verschillende VA’s. Maar weet jij iemand die wel gebruik zou willen maken van mijn VA-diensten of ben jij zo iemand laat het me dan zeker weten. Dan gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

 

Kortom we hebben momenteel veel verschillende werkzaamheden die we zelf kunnen indelen. Hierdoor hebben we aardig veel vrijheid aan de ene kant maar erg druk aan de andere kant. Wij vinden het een hele goed combi en zijn hier heel gelukkig mee.

Wil je elke maand mijn blog (over wat ons bezig houdt hier op Curacao) in je emailbox ontvangen laat dan hier je emailadres achter, hiermee kun je dan ook gelijk mijn E-boek Curacao van A tot Z met alles wat je moet weten over Curacao downloaden en ontvang je elke maand handige tips voor een leuke en leerzame vakantie op Curacao.

 

Veel liefs Hermien

Comments are closed.