Het verkeer op Curacao

Het verkeer op Curacao

Verkeer

Op Curacao rijden veel auto’s. Je zult je soms verbazen over de staat vande auto’s die hier rijden. Dit komt doordat de APK-keuring hier in 2 minuten gedaan wordt. Bij een APK-keuring worden de volgende zaken gecontroleerd:
* Lampen voor en achter
* Remlichten
* Ruitenwissers
* Claxon
* De remmen
Als alle bovenstaande werkt dan kun je weer 2 jaar rijden met de auto.

Openbaar vervoer
Er zijn kleine busjes die als het ware rondjes rijden. Deze busjes zijn herkenbaar aan de nummerplaat waarop staat BUS. Je gaat bij een bushalte staan en steekt je hand op als zo’n busje langskomt. Hiermee kun je bijna overal komen voor weinig. Het enige nadeel is alleen dat er bij de bushaltes niet aangegeven is hoe laat de busjes langs rijden. Je kunt dus soms wel een uur moeten wachten in de zon. Alleen de vertrektijden in Otrobanda bushalte zijn aangegeven.
Verder heb je ook een grote bus voor de wat langere afstanden zoals naar westpunt. Deze bussen rijden minder vaak.

Scooter of fiets huren
Er zijn bedrijven die scooters of mountainbikes huren. Echter raad  ik je dit niet aan. Er zijn bijna geen fietspaden waardoor het erg gevaarlijk is om met een scooter of mountainbike de weg op te gaan. 
Mountainbiken is wel aan te raden voor een tour in de ochtend of avond maar ga dan wel met een gids. Hij/zij weet de weg en ze kunnen je de mooiste plekjes laten zien.

Auto huren
Waar je ook verblijft op Curacao, als je wat wilt zien van het eiland is het erg handig om een auto te huren. Er zijn verschillende autobedrijven op Curacao. Hier zit veel verschil in prijs, service en de staat van auto’s.
Wij doen altijd goede zaken met Verwoerd autoverhuur. Het is een betrouwbaar verhuurbedrijf met (bijna) nieuwe auto’s en een goede service. Dus kom je naar Curacao laat ons dan een auto voor je huren en geniet zonder problemen van Curacao.

Kijk ook even op onze website hiervoor.

Veel liefs en zonnige groeten uit Curacao,
Hermien
huurauto
huurauto

Coronavirus en Curacao

Bon dia,

We zitten in onze 3de week thuis werken voor Serena’s Art Factory.

Sinds zaterdag 28 maart heeft de regering de avondklok ingesteld voor Curacao. Dat wil zeggen dat je niet de straat op mag tussen 21:00 en 6:00 uur in de ochtend.

Ondertussen zijn de aantal coronagevallen op Curacao sinds vorige week gestegen van 6 naar 11 in totaal. 2 zijn ervan genezen, 2 liggen er in het ziekenhuis en 1 is overleden. Hiervan is zeker 1 een lokale besmetting geweest. Het nadeel van een lokale besmetting is dat het veel moeilijker is te achterhalen waar deze vandaan komt. Het is moeilijker te controleren.

De avondklok is voor 1 dag geweest want zondag 29 maart om 18:00 uur werd door de regering aangekondigd dat vanaf maandag 30 maart de avondklok een dagklok wordt. Oftewel Curacao wordt een totale lockdown opgelegd. Totale lockdown wil zeggen je mag alleen nog de straat op voor essentiele dingen, voor dingen wat te maken heeft met leven en dood. Wandelen in de natuur of bootje varen voor plezier mag niet meer, naar je werk gaan mag niet meer, alle winkels moeten sluiten behalve de winkels die voor voedsel zorgen, zwembaden schoonmaken voor andere mensen mag niet meer, enz, enz.

Kortom: iedereen moet thuis blijven en moet je boodschappen doen, doe dit dan snel en ga niet onnodig rondrijden. Dit geldt in eerste instantie voor 2 weken.

Niet voor iedereen is makkelijk te begrijpen, Iedereen vind hun eigen dingen ook van essentieel belang. Daarnaast is het voor veel mensen niet mogelijk om direct vanaf maandag niet meer weg te kunnen. Dit gaf toch maandag nog ontzettend veel verkeer op de weg, en lange rijen bij de supermarkten ook omdat je 2 mtr afstand moet houden en daardoor ook maar een beperkt aantal mensen tegelijk bij de supermarkten naar binnen mogen.

Serena zag hierdoor ook haar planning in de war lopen. Iedereen had nog een halve week werk thuis liggen en ze zouden donderdag 2 april weer nieuwe spullen bij de factory op kunnen halen. Dit kan dus niet door gaan tot grote spijt van Serena maar ook alle medewerkers. Het is niet van essentieel belang dat de productie van Serena’s Art Factory door gaat. Het is moeilijk te begrijpen voor sommigen maar iedereen moet nu de gezondheid van de bevolking van Curacao in acht nemen.

Curacao is een eiland met 160.000 inwoners en een ziekenhuis met maar 12 IC bedden. “Flatten the curve” is hier dan ook van het begin af aan de boodschap geweest. Dit betekent zoiets als hou het aantal besmettingen laag, want anders komt het ziekenhuis in de problemen.

Ondertussen ben ik met Serena en de marketingassistent bezig met nieuwe ontwikkelingen. Het opzetten van een webshop in samenwerking met Cpost en andere bedrijven die lokale souvenirs verkopen. Dit proces liep al maar moet nu versneld opgezet worden. We doen ons best om ook alle andere partners aan te sporen nu wat extra vaart hier achter te zetten.

Daarnaast zijn we ook bezig om via onze eigen website en facebookpagina de Chichi online te verkopen. Foto’s maken van de producten en nieuwe pagina’s op de website maken.

Dit kunnen we nu vast klaar maken zodat, als we straks de straat weer op kunnen, dit ook daadwerkelijk kunnen versturen. Dus straks kunt vanuit uw stoel de Chichi online uitzoeken en bestellen.

De hele situatie blijft spannend en onzeker allemaal. Ik ben benieuwd wat de komende week ons weer zal brengen.

Groeten,

Hermien Visscher

Office manager Serena’s Art Factory

Wandelen op Curacao

wandelen, sint joris baai Curacao, kiten

Wandelen is niet direct waar je aan denkt als je naar Curacao gaat. Maar wandel je graag dan is het ook zeker de moeite waard om op Curacao te wandelen.

Maar je moet wel vroeg zijn. Om half zeven begint het net een beetje licht te worden (afhankelijk van welke maand je hier bent) en dan is het nog niet te warm om te wandelen. Je kunt ook aan het eind van de middag gaan wandelen. Begin dan om 17:00 uur tot 19:00 uur. Rond 19:00 uur wordt het namelijk altijd weer donker. 3 tips voor mooie wandelingen.

1. Naar de monding van de St. Jorisbaai. We wonen natuurlijk dichtbij de St. Joris baai. Vanaf ons is het ongeveer een half uur lopen naar de St. Joris baai. Deze baai kan je dan van twee kanten passeren. Wij gaan meestal links om. Je loopt langs het kitesurfstrand en aan de andere kant heb je de motorcross baan. Maar je kunt het beste zo dicht mogelijk langs het water lopen. Daarna kom je bij het windsurfstrand. Erg leuk hoe ze hier van verschillende pallets en ander afval materiaal een leuk “dorpje”hebben gemaakt. Daarna loop je verder en zie je verschillende vissersbootjes op het water.  De route is met witte pijlen op de rotsen aangegeven. Nadat je nog verder loopt (je moet af en toe wel rotsen beklimmen) kom je bij de monding van de zee en de sint Joris baai.Je ziet hier hoe de zee tegen de noordkant aan slaat. Het is heerlijk rustig, je hoort alleen de wind waaien. Bij de sint Joris baai  zijn overigens veel verschillende routes die je kunt wandelen. 


2. Boca Sami

Boca sami, st. Michiel is een erg leuk oud vissersdorpje. Hier bij St. Michiel zijn ook zoutpannen. Om deze zoutpannen kun je erg mooi wandelen. Je kunt zelfs ook wat hoger dan ga je de Sint Michiels berg beklimmen. Een leuke klim met een prachtig uitzicht. 
De auto zet je bij het restaurant vlak voor de zoutpannen neer. Als je terug komt van de wandeling kan je daar nog wat drinken als je wilt of je kunt vaak lekkere verse vis kopen direct van de vissers. 

3. Spaanse water
Ook een mooie wandeling is langs het spaanse water lopen. Je ziet hier dat er ook heel veel mensen in weelde leven op Curacao. Mooie grote huizen langs het spaanse water en dure boten die in het water liggen. Deze wandeling kun je ook nog wat uitbreiden met het Quarantaine huis en Fort Beekenburg. Dit is allemaal op loopafstand. Fort Beekenburg is een fort wat redelijk gerestaureerd is. Het fort is tot halverwege de 19e eeuw een militaire post geweest.
Het Quarantainehuis is op dit moment een leeg groot huis direct aan het water. Het quarantainegebouw is gebouwd in 1883 om gezonde zeelui in op te vangen. Ze verbleven hier totdat werd vastgesteld dat ze niet besmet waren. 

Nog meer mooie wandelingen
Er zijn nog veel meer mooie wandelingen te maken op het eiland. Je kunt bijvoorbeeld ook mooi wandelen bij Sorsaka, Vaarsenbaai, 1e en tweede boca’s op westpunt en natuurlijk de Christoffelberg. Je kunt alleen op stap gaan, wij hebben hier een leuk boekje met diverse wandelroutes liggen.
Maar er zijn ook verschillende wandelgidsen op het eiland. Ze wandelen eigenlijk allemaal ergens anders en allemaal op verschillende dagen. Zo kun je bijna elke dag wel een wandeling met een gids doen. Het voordeel van het wandelen met een goede gids is dat je ook wat meer over de natuur en de cultuur van het eiland te weten komt. Je ontmoet wat andere mensen die ook van wandelen houden en het is natuurlijk gezellig. We reserveren graan een wandeling met een gids voor je. 

We wonen sinds 2014 op het eiland en weten onderhand best veel van het eiland. We voorzien je graag van tips om er een leuke vakantie naar jouw wens van te maken. Kijk voor meer info over onze accommodatie de hacienda op onze website www.labougainville.com  of mail ons op info@labougainville.com  
Veel liefs en groeten uit het zonnige Curacao,
Marc en Hermien 

De natuur van Curacao

Ervaar de natuur op Curacao, 7 tips

We willen nu graag een blog van een collega: Jannette van Nederlanders wereldwijd, presenteren. Ze heeft zo’n mooie blog geschreven over de natuur op Curacao.  Wat ze ter sprake brengt zijn de sheta boka’s, ostrichfarm, de aloe vera farm, de stranden, het christoffelpark, de flamingo’s en het spaanse water. Zeker dus de moeite waard om dit te lezen, via de link onder de foto.

Wij kunnen dat niet beter en daarom delen we haar blog. Bedankt Jannette

Een blog geschreven door Jannette

https://gallery.mailchimp.com/f54d4a42b6856e9824e092cfe/files/d787e69e-9b1c-404c-b51b-33c1f610a8e6/Ervaar_de_natuur_op_Curacao_7_tips_Nederlanders_Wereldwijd.pdf

Digitale immigratiekaart Curacao

Vanaf 1 oktober 2019 is het nodig om de ED-immigratiekaart voor Curacao digitaal in te vullen.

Alle toeristen die naar Curacao komen kregen deze kaart altijd in het vliegtuig uitgereikt om in te vullen. Dit wil de regering van Curacao, het CTB en luchthaven HATO niet meer.

Door de kaart online in te vullen zal de afhandeling op de luchthaven sneller verlopen waardoor uw reiservaring met Curacao positiever is. Tevens draagt het bij aan het belangrijke onderwerp van tegenwoordig: Sustainability: Minder papier afdrukken.

Deze immigratiekaart is al sinds 2015 digitaal beschikbaar.
Slecht 25% van de toeristen heeft tot nu de kaart digitaal ingevuld. Dit moet dus veranderen.

Het is vanaf 1 oktober 2019 dus alleen nog maar mogelijk deze immigratiekaart online in te vullen en deze kunt u hier vinden:

ED-immigratiekaart

Heeft u vragen hierover of kunt u hulp gebruiken mail dan gerust naar info@labougainville.com. Wij zijn u graag van dienst.

vlag curacaoDiverse vogels op Curacao

Er zijn een aantal mooie en bijzondere vogels die op Curacao leven. Hieronder ga ik je iets vertellen over de Troepiaal, Prikichi, wara wara en de
kolibrie.

De Troepiaal
Op Curacao is de oranje Troepiaal een opvallende verschijning. Het is een mooie vogel en van ver is hij al te horen. De troepiaal is namelijk een echte zangvogel.
De troepiaal maakt niet zijn eigen nest. In plaats daarvan gebruiken ze verlaten nesten. Ook kunnen ze de plek innemen van een bestaand nest. Ze jagen de huidige bewoners weg en als de eieren aanwezig zijn, eten ze deze eerst op. Ze broeden van maart tot september en zullen hierbij hun nest stevig verdedigen.
 
De vogel is zeker niet schuw en laat zich geregeld zien. Ze voeden zich veelal met insecten en fruit.

Prikichi
De prikichi is eigenlijk de parkiet die je in Nederland in een kooi houdt. Hier vliegen ze gewoon rond. Het zijn bijzonder mooie beestjes maar ik vind ze wel schreeuwers. Ze maken een heel schel geluid. Vaak zijn ze in groepjes aan het schreeuwen waardoor het geluid nog harder over komt. 
De parkieten eten zaden uit allerlei bomen en natuurlijk vruchten, zoals bij deze zuilcactussen.
Ze broeden vaak in termietennesten, waar ze een gang in uithakken met aan het eind een broedkamer. Ze schijnen geen last van de termieten te hebben.

Wara-wara
De wara wara is de grootste roofvogel van Curacao.  De vogel heeft een lengte van 49 tot 59 cm, een vleugelspanwijdte van 120 tot 130 cm en een gewicht van 850 tot 1500 gram.
De wara wara voedt zich met dode en levende dieren. Ze zijn veel op de grond op zoek naar voedsel of eten aangespoeld vis

In het broedseizoen vechten de mannelijke individuen in de lucht om de vrouwtjes. Na de paring maakt de kuifcaracara een nest van dunne takken, gedroogde uitwerpselen en veren, meestal boven in een palmboom. Meestal worden er twee of drie eieren gelegd, die na ongeveer 30 dagen uitkomen. Pas na acht weken zullen de jongen het nest voor het eerst verlaten.

Kolibrie
Het kleinste vogeltje ter wereld. Hier in onze tuin heb ik alleen de groene nog maar gezien. Ze zijn niet bang waardoor ze redelijk makkelijk te fotograferen zijn. 
De kolibrie kan door de zeer snelle vleugelslag (15 tot 80 slagen per seconde) in de lucht stil blijven hangen. Door de snelle vleugelslag kan de kolibrie als enige vogel ook achteruit vliegen. Ze kunnen zelfs recht omhoog en recht omlaag vliegen maar ze kunnen ook onwijs hard vliegen als een soort stuntvliegers.

De kolibrie legt in twee dagen twee relatief grote, witte eieren die na 14-19 dagen uitkomen.

Al deze vogels zijn zeker ook bij ons in en om de tuin te zien. Dus boek nu je kamer bij b&b la Bougainville, midden in de natuur en kom naar Curacao.

Veel liefs en groeten uit het zonnige Curacao,
Hermien

Het ultieme vakantiegevoel

Je kijkt weken uit naar je welverdiende vakantie. Op vakantie heb je heerlijk kunnen genieten van alle rust, je eigen tijd indelen met alleen leuke dingen en genieten van al het lekkere eten en drinken. Maar dan kom je na je vakantie thuis en zit je zo weer in de drukte van alle dag. Dat is toch jammer?

Sinds ik op Curacao woon heb ik toch meer het vakantiegevoel. Hier is het leven wat relaxter en kun je nog spontaan dezelfde dag een afspraak maken met een vriend of vriendin. Uiteraard werkt het mooie weer hier ook aan mee. Maar in Nederland kun je met behulp van deze tips ook proberen het vakantiegevoel vast te houden.
Ik zal je hierbij 6 tips geven om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden.
 

1.   Zorg ervoor dat je werk doet waar je naar uitkijkt.

Zodra je op zondagmiddag of al in de laatste week van je vakantie buikpijn krijgt van het idee dat je “weer moet”, gaat er iets niet goed. Of je nu voor jezelf of voor een ander werkt, zorg dat je op een plek zit waar je je passie en talenten kunt inzetten en er goed voor betaald krijgt. Kun je over een paar maanden weer een paar daagjes weg, en doe dit niet om te vluchten maar om nieuwe inspiratie op te doen.
 

2. Vergeet de tijd – en je agenda.

Hier op Curacao zegt men tegen Nederlanders altijd; Jullie hebben de klok en wij hebben de tijd. Dit wil zoveel zeggen als dat in Nederland altijd alles op afspraak en tijd gaat en hier hebben we en nemen we ruim de tijd voor alles en iedereen. Het is hier wat relaxter.  
Dus weg met de overvolle agenda’s dan is er meer ruimte voor spontaniteit. Wanneer je de klok loslaat is het veel makkelijker om in het nu te leven en in te spelen op wat er op je pad komt. Al doe je dit maar in het weekend…
 

3. Doe dingen omdat je het wilt, niet omdat het moet.

Dit geldt niet alleen voor je werk, maar eigenlijk voor alles. Wanneer je met tegenzin dingen doet – omdat het moet of omdat het zo hoort of omdat het van je verwacht wordt of wat dan ook voor reden die je bedenkt om het voor jezelf te verantwoorden – ben je niet jezelf. En dit is JOUW leven. Waarom zou je dat besteden aan het doen van dingen die je eigenlijk niet wilt?! Zotheid. 
Het voordeel van op Curacao wonen bijvoorbeeld is dat wij niet meer naar verjaardagen hoeven/kunnen van vrienden/familie.
Maar dat kun jij ook afschaffen. Gooi het eens in de groep. Ik denk dat veel mensen er zo over denken. Het is toch leuker om spontaan bij elkaar op visite te gaan omdat je zin in gezelligheid of een leuk gesprek hebt en niet omdat iemand jarig is en van je verwacht wordt dat je komt….
 

4. Wees een toerist in eigen stad/land.

Ga eens op onderzoek uit in de stad waar je al jaren woont, of bezoek er eentje aan de andere kant van het land. Er is zoveel moois en nieuws te ontdekken in je eigen land/stad.  Neem de tijd in het weekend of neem een vrije dag en ga eropuit en vergroot letterlijk je wereld. Nieuwe plekken ontdekken igeeft je nieuwe inspiratie en wordt je vrijer.
 

5. Wees nieuwsgierig en sta open.

Op Curacao zijn de mensen heel open en heb je snel contact.
Vaak maken mensen op vakantie sneller contact met anderen. Ook hier in de b&b zie je vaak dat mensen ervaringen en verhalen uitwisselen met elkaar waardoor er de mooiste contacten en relaties ontstaan. Dit gebeurt omdat alles onbekend is en de wereld aan je voeten ligt. Je staat veel meer open voor adviezen van anderen. Beeld je nu eens in als je dat in je dagelijkse leven ook zou zijn!
 

6. Koop een hangmat/jacuzzi/caravan/pizzaoven/huis-aan-zee.

Omring je met die dingen die je herinneren aan fijne plekken en mooie tijden, die je helpen ontspannen en/of dat vakantiegevoel geven. Behoeft niet veel verdere uitleg, toch?

Hopelijk heb je wat aan deze tips om het fijne vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. En misschien lukt je wel om zo relaxt te gaan leven dat je net als ik bijna altijd een vakantiegevoel hebt.

Misschien zijn er wel andere dingen die jouw het vakantiegevoel geven? Maar zou je kunnen zorgen dat je hier meer ruimte van maakt in je dagelijkse leven? Laat het me weten door in dit reactieformulier een reactie te geven hierop.

Veel liefs en groeten uit het zonnige Curacao,
Hermien

Automatische concepten

Allereerst de allerbeste wensen voor iedereen. Bon Aña, zoals we hier zeggen op Curacao.

Misschien een beetje laat maar het is toch eigenlijk nooit te laat om iemand het allerbeste te wensen, toch?
Heb jij nog goede voornemens?

Onze voornemen is zeker zo door te gaan zoals we afgelopen jaar gedaan hebben. Jullie als gasten het naar de zin maken bij ons en een fijne vakantie bezorgen op Curacao.

 

Gouden Zoover Award 2018

zooveraward2018

Ook dit jaar hebben we weer de Gouden Zoover Award gewonnen. Dit jaar was ons cijfer ook hoger dan vorig jaar. We hebben in 2018 een gemiddeld cijfer van 9,6 gekregen, Geweldig! Mede dank zij jullie die een review geschreven hebben voor ons. Wij zijn echt super blij hiermee. Hier doen we het toch voor.

 

Goedkope vliegtickets

Ben je nog nooit op Curacao geweest maar staat het nog steeds op je wensenlijst? Of ben je al vaker op Curacao geweest en voel je je als een vis in het water op Curacao dan is dit je kans. Boek nu je vliegticket bij KLM werelddealweken 2019 of TUI Ticketsale. Deze vliegtuigmaatschappijen stunten weer met hun prijzen. Voor nog geen 500 euro p.p. heb je al een retourticket naar Curacao. En heb je een mooi ticket kunnen boeken, boek dan nog je verblijf natuurlijk bij ons. Je zult verzekerd zijn van een heerlijke vakantie waar je echt tot rust te komen, genieten van het mooie weer, een heerlijk ontbijt en alles is binnen handbereik.

www.labougainville.com

 

We ontvangen jullie met open armen.

Regenseizoen en groepsaccommodatie

 

Groepsaccommodatie en regenseizoen  

 

We hebben de laatste tijd een drukke en ook erg gezellige tijd gehad.

 

Vrienden geweest voor vakantie

Marco en Jet zijn geweest om hun vakantie bij ons te vieren. Marco en Jet zijn vorig jaar Juli weer geremigreerd naar Nederland aangezien Curacao niet kon bieden waar ze naar zochten. Nu, na een jaar hebben ze hier heerlijk vakantie geweest. De zus en zwager van Marco waren ook meegekomen. Wij kenden hun ook al omdat ze al vaker bij Marco en Jet waren geweest toen ze op het eiland woonden.

 

 

Een groep van VZWKompas uit België

Nadat Marco en Jet vertrokken hadden we gelijk het hele huis weer vol met een groep van VZW Kompas uit België. VZW Kompas is een organisatie die onder anderen begeleide reizen organiseert voor mensen met een beperking. 

De groep van VZW Kompas bestond uit 9 personen. Er waren twee begeleiders, een man en een vrouw. Zij gaan al jaren met de deelnemers van Kompas als begeleiders mee mee op vakantie als vrijwilliger. De deelnemers waren allemaal lieve en bijzondere mannen. Ieder had zijn eigen talent. Zo was er 1 iemand, Kris,  die gelijk de eerste avond ons een voorstelling Tai chi gaf. Deze sport beoefende hij al jaren om rustig te worden en in balans te blijven. Verder was hij ook een groot schaakkampioen bleek later. Ik heb vroeger ook wel aardig geschaakt maar ik kon het niet winnen van hem. Maar niemand heeft tijdens deze vakantie van hem gewonnen.

Andere twee deelnemers, Patrick en Alexander, waren experts op het gebied van voetbal. Ze wisten alles, jaartallen, namen, clubs van over de hele wereld. Overal wisten ze de details van. Dit was voor Marc natuurlijk een leuke uitdaging. Hij weet ook heel veel van voetbal maar hier stond hij zelfs van te kijken.

Weer een ander, Ruben, verzamelde cassettebandjes en was gek op oude auto’s. Wij hebben de groep opgehaald van het vliegveld en we reden nog maar net weg toen hij al heel blij zei: hier een oldtimer. Haha, ik moest direct lachen en kon hem blij maken dat dit waarschijnlijk niet de enige oldtimer is die hij gaat zien op Curacao.

VZWKompas vakantie op Curacao

En Frank, weer een andere deelnemer, heeft ons heel erg geholpen met tafel dekken en weer opruimen. Dit was een grote hulp voor ons. Ze kregen elke dag ontbijt van ons. Een paar dagen hebben ze geluncht bij ons en elke dag hebben we voor ze gekookt. Je begrijpt dat we dan wel blij zijn met een goede hulp uit onverwachte hoek.

Ze hadden een bus gehuurd voor de hele week waardoor ze ook het hele eiland konden bezoeken. Ze hebben de volgende dingen gedaan: Sea Aquarium bezocht, rondleiding bij de Struisvogelfarm, een rondleiding bij de Chichi’s (Serena’s Art Factory), boottocht door de haven, rondleiding door het Kura Hulanda museum, winkelen in Willemstad voor de nodige souvenirs,  bij de schildpadden op Playa Grandi gekeken, de Sheta Boka’s bezocht, zwemmen bij Grote Knip en nog een rondleiding bij Landhuis Groot Santa Martha gemaakt.  Kortom een vol en veelzijdig programma.

S’avond hebben we gezellig spelletjes gespeeld met degene die dat wilden. Niet iedereen wil natuurlijk altijd mensen om zich heen en sommigen hadden ook behoefte om zich lekker even terug te trekken. Dit was natuurlijk goed mogelijk bij het zwembad, ergens anders in de tuin of gewoon lekker op bed liggen op de kamer.

Voor ons was het ook de eerste keer dat we zo’n groep hier mochten ontvangen. We vonden het een erg leuke en bijzondere ervaring. Het is veel werk maar je haalt er ook zoveel voldoening uit als ze aan het eind van de vakantie wel tien keer zeggen dat ze mooie vakantie nog nooit hebben gehad. Geweldig!

De laatste dag werden we meegevraagd om met hen te eten bij Pops Place en daarna hebben we ze naar het vliegveld gebracht. Maandagavond weer thuis waren we helemaal uitgeteld, haha.

 

Regenseizoen

Nu is het weer iets rustiger. Ik ben weer aan het werk gegaan bij Serena’s Art Factory en Marc is alles weer in orde aan het maken en tussendoor nog aan het bijklussen bij verschillende buren. Gisteren was er een tropical wave en hebben we de eerste echte regenbui/-dag gehad. Heerlijk weer. Alles kan  weer mooi groen worden. Van ons mogen er nog wel wat meer van deze regenbuien komen. Alhoewel op sommige lage plaatsen op het eiland de regen toch ook behoorlijk voor overlast heeft gezorgd.

Wees overigens niet bang om je vakantie naar Curacao te boeken in de regenperiode. De ene regenperiode is de andere niet. En regenperiode wil echt niet zeggen dat het elke en de hele dag regent. De regenperiode is wat vaker een heftige bui van uur. Meestal schijnt daarna weer de zon. Het voordeel van deze periode is dat het veel groener is op het eiland en de temperatuur vaak wat aangenamer is.

De regenperiode loopt doorgaans tot ongeveer Januari.

 

Tui ticket sale Curacao

 

 

Tui is weer begonnen met haar ticket sale. Je kunt nu al in bepaalde periodes voor 449 euro een retour ticket Curacao boeken.

 

Curacao

Curacao wordt ook wel het tropische Nederland genoemd. Nu denk je misschien we hebben al een paar weken hier tropisch weer gehad maar de ervaring op Curacao die je beleeft is toch totaal anders. De temperatuur is gemiddeld 30 graden en s nachts is de temperatuur gemiddeld 27 graden. Dat is warm maar hier op Curacao hebben we (bijna) elke dag een heerlijke noordoosten passaat wind. Deze wind zorgt ervoor dat 30 graden lang niet zo warm is als de 30 graden in Nederland.

Een ander voordeel van Curacao ten opzichte van Nederland is dat je hier echt tot rust kan komen. Alles gaat hier zeker één en soms wel meerdere stappen langzamer dan in Nederland. Om hier te wonen is dat voor veel mensen erg wennen; wij hebben hier overigens totaal geen problemen mee gehad. Maar als je hier op vakantie bent is het toch heerlijk dat alles niet zo snel hoeft. De mensen zijn er aardig en heel geduldig. Je kunt gewoon ook niet zo snel als je in Nederland gewend bent. Je komt hier dus zeker volledig tot rust.

 

Bed and Breakfast op Curacao

Voor de ideale vakantieaccommodatie moet je natuurlijk bij B&B Hacienda La Bougainville zijn. Midden in de natuur, weg van de massa en toch maar 10 tot 15 minuten auto rijden en je bent bij de stranden van Jan Thiel en Mambo of in hartje Willemstad (Punda en Otrobanda). 

Eenmaal in onze hacienda neemt onze gastheer Marc al je zorgen uit handen. Hij verzorgt je een heerlijk royaal afwisselend ontbijt elke morgen, hij kan je helpen bij je vakantieplanning.  Ook is er de mogelijkheid om met ons mee te eten zodat je s avonds de deur niet meer uit hoeft maar je lekker kunt relaxen. Dit is natuurlijk allemaal geheel vrijblijvend, je bepaalt zelf van welke diensten je gebruik wilt maken.

Een auto regelen om het eiland mee te verkennen is voor ons ook maar een kleine moeite. Wij hebben hiervoor al de juiste contacten gelegd. Dus maak al je wensen rustig bekend. In overleg is veel mogelijk.

Wat kan ik nog meer zeggen dan: kijk snel op de website van Tui,  voor de goedkope vliegtickets en boek bij ons je verblijf. We hebben op dit moment in Oktober 2018 nog zeker plek en in November 2018 en December 2018 hebben we ook nog enkele gaatjes in ons boekingsschema. Vraag vrijblijvend beschikbaarheids informatie op via email: info@labougainville of via Nu Boeken

 

Je ontvangt deze email omdat je ooit interesse hebt getoond in hacienda la Bougainville. Wil je liever deze mails niet meer ontvangen stuur dan even een email naar info@labougainville.com en je wordt direct verwijderd uit onze maillijst.