De B&B en ons leven op Curacao

Het is al weer anderhalve maand geleden dat ik geschreven heb. Er is weer veel gebeurd.

Anderhalve maand geleden was ik net in Nederland geweest om dat het geplande bezoek van mijn moeder, haar vriend Theun en mijn zus onverwachts niet door was gegaan. Theun was ziek geworden. Inmiddels is hij helaas overleden. Toch allemaal snel gegaan. Maar als er geen genezing meer mogelijk is, is dit toch het beste voor iedereen. Hoe hard het ook is. De komende tijd zal moeilijk zijn voor mijn moeder die weer alleen is komen te staan. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van mijn zus. Mijn moeder is een sterke vrouw die zich daar wel overheen zal zetten met de nodige hulp. Hopelijk komt mijn moeder dan volgend jaar, als ze weer gewend is aan haar nieuwe leven, nog een keer op Curacao samen met mijn zus.

 

Familie van Marc

Nadat ik terug was uit Nederland kregen we nog wel visite van twee nichten van Marc. We hebben een hele leuke tijd met ze gehad. 

 

Als er familie of vrienden over zijn kunnen wij die tijd weer gebruiken om ook ons eiland weer eens als toerist te bekijken. We hebben het wat rustiger in de B&B dus er was genoeg tijd om regelmatig met ze op stap te gaan. We hebben veel samen bekeken: Watamula, gezwommen en gesnorkeld met schildpadden bij playa Grandi, het kunuku huisje, zwemmen met dolfijnen, Serena’s art factory (de chichi’s) het Kura Hulanda museum (slavernijmuseum) en natuurlijk diverse stranden. Inmiddels zijn wij ook weer op de hoogte van wat ons mooie eiland allemaal te bieden heeft.

 

 

 

 

 

Dieren van de buren verzorgen

In deze periode gaan veel mensen die op Curacao wonen op vakantie. Zo ook onze buren. Wij werden daarom gevraagd om de paarden, schapen, honden en katten te verzorgen bij onze buren. We voelden ons dus 2 weken echte boeren. Drie keer per dag er naar toe, eten geven, stront scheppen, ze in de wei doen en weer terug in de hokken plaatsen. Het was een erg leuke ervaring en we hebben ons wel weer aangeboden mochten ze nog een keer weg willen.

 

Nadat de ene buren weer terug waren gingen andere buren op vakantie. Zij hebben 3 honden en een hele grote tuin. Hier was onze taak om 2 keer per dag de honden eten te geven en de tuin 2 keer per week water geven. En nadat deze buren terug waren zijn nu weer andere buren op vakantie. Deze buren hebben ook 2 honden maar die werden verzorgd door iemand anders. Marc is nu gevraagd om de tuin te onderhouden. Dit houd in elke dag water geven van de groentetuin en de rest van de tuin.  We zijn blij dat ze ons allemaal kunnen vinden. We doen het graag.

 

De bougainvilleheg is ook weer gesnoeid

We hebben een fantastische heg van bougainville op ons terrein staan. Het is de afscheiding van de ontbijtplaats en privé gedeelte met de kamers in het bijgebouw. Als hij in bloei staat is die prachtig rood. Tenminste hij wordt weer steeds mooier. In het begin dachten we deze heg moet eruit want die is niet mooi meer. Maar door veel liefde en aandacht van Marc is hij bijna weer zoals die eigenlijk moet zijn.

De heg moet ongeveer 3 keer per jaar gesnoeid worden. Snoeien doet bloeien hebben we altijd geleerd.

De bougainville heeft veel stekels en het is dus geen pretje om deze te snoeien. Marc is deze keer een hele dag bezig geweest om hem nu eens drastisch te snoeien en in model brengen. Ik moet zeggen dat is ontzettend goed gelukt. We hopen nu dat hij snel weer mooi rood mag worden.

 

Boek met korting je verblijf in mei, juni en juli

De maanden mei, juni en juli is hier het laagseizoen. Om in deze maanden ook wat boekingen te krijgen geven we 15% korting op een verblijf in die periode bij ons. Dus kijk even op onze website voor meer info en over de vele mogelijkheden in onze accommodatie.  www.labougainville.com

 

Comments are closed.