De b&b weer mooier gemaakt

Vloeren geverfd

Sind vorig jaar december hebben we de b&b over genomen. Direct viel ons al op dat de vloeren erg vies leken. Ze waren ook niet schoon te krijgen. Onze voorgangers hebben het er jaren mee gedaan dus we dachten we laten het maar (even) zo. We wilden allereerst namelijk 2 extra kamers erbij creëren om meer omzet te kunnen genereren. Dit was al een aardige investering. We moesten hiervoor onze woonkamer in tweeën delen door een muur er tussen te laten plaatsen. En van een raam in een kamer een deur maken. Dit moet dan natuurlijk ook nog allemaal netjes geschilderd en afgewerkt  worden.

Nu hebben we dus 5 kamers met ieder een eigen badkamer om te verhuren. Maar dit moet wel “iedereen” weten. We hebben ons daarom na de verbouwing gestort op de promotie en marketing van onze b&b.

Maar steeds bleef de vloeren in de andere drie kamers ons irriteren. Nadat ook een aantal gasten er iets over hadden gezegd, hebben we besloten de vloeren aan te pakken. Kamer voor kamer hebben we (met name Marc) leeggehaald, goed schoongemaakt, plinten afgeplakt en daarna geverfd. De eerste kamer met een betonverf. Dit was vrij zacht en erg gevoelig voor beschadigingen. We hebben dus daarna gezocht naar een andere vloerverf en kwamen op een epoxy, tweecomponentenverf terecht. Dit was ook in verschillende kleuren te maken. De tweede kamer hiermee geverfd en dit ziet er gelijk beter uit. Na 1 keer schilderen was het al gedekt en super hard. Daarna hebben we dus ook de laatste kamer met deze verf geverfd. De eerste kamer hebben we ook gelijk nog maar even weer opnieuw aangepakt. Als je toch eenmaal bezig bent kun je het beter maar gelijk goed doen. Deze kamer dus weer uitegeruimd, opgeschuurd en met de epoxy verf er nog een keer over.

De kamers lijken/zijn nu een stuk frisser en schoner. Wij zijn er erg blij mee. 

 

www.Bedandbreakfastwereldwijd.nl

www.Bedandbreakfastwereldwijd.nl is een website van nu een half jaar oud. Het is opgestart door twee leuke jonge enthousiaste meiden, Myrthe en Jannette. Op deze website vind je heel veel b&b’s over de hele wereld gerund door nederlandstalige eigenaren. Dus ben je een b&b liefhebber dan is deze website echt een aanrader om te bekijken.  Verder geven ze ook allerlei tips voor de b&b eigenaren en ze kunnen eventueel de marketing uit de handen nemen van de eigenaren.

Myrthe en Jannette hebben in november een week in onze b&b verbleven. Ze hebben Curacao ontdekt en beleeft, verschillende b&b’s bezocht, diverse vlogs en blogs geschreven en extra promotie gemaakt voor onder andere onze b&b. Het was voor beide partijen een hele leuke en leerzame ervaring. Wij werken graag mee aan zulke dingen. In de toekomst zullen we vaker een vlog of blog van hen delen.

 

 

Serena’s artfactory

Zoals ik al in een eerdere blog had vermeld werk ik momenteel als oproepkracht bij Serena’s art factory. Erg leuk om te doen. Het is een leuk en vrolijk product en echt iets van Curacao.  Verder is het een erg gezellig familiebedrijf en een heerlijke werkplek. Afgelopen maand heb ik hier heel veel gewerkt. Gemiddeld meer dan 20 uur per week. Afwisselend bij de factory in de winkel en in de winkel in Punda.

Chichi is de oudste dochter van het gezin

serena’s artfactory

Op serena’s artfactory worden chichi’s gemaakt. Chichi staat voor de oudste vrouwelijke kind in het gezin. Wanneer het oudste kind een jongen is wordt hij bubu genoemd. Ook bubu’s worden op de factory gemaakt.  Het zijn beeldjes van gips die door huisschilders van allerlei vrolijke kleuren en afbeeldingen worden voorzien. In totaal zijn er ongeveer 60 huisschilders die de chichi’s schilderen. Het is voor deze huismoeders een mooie gelegenheid om geld te verdienen en tegelijk op de kinderen te kunnen passen. De schilders mogen geheel hun eigen inspiratie gebruiken bij het schilderen. 

Nadat ze geschilderd zijn komen ze terug bij de factory waarna de eindcontrole plaats vind. Dit wil zeggen een vilt plakken aan de onderkant, het trademark  en het nummer van de schilder meegeven en nog even controleren of het schilderen goed is gegaan en er geen beschadigingen zijn. Daarna zijn ze klaar voor de verkoop in de winkel bij de factory zelf en de winkel in Punda. Ook zijn er nog een aantal wederverkopers die de chichi’s verkopen. De chichi’s worden alleen op Curacao verkocht. Het is dus een uniek Curacao’s product.

Elke week kun je in Punda (donderdagavond) of bij de factory (vrijdagochtend) ook zelf een chichi gaan schilderen. Een keer wat anders dan naar het strand. Tevens maak je hiermee jou souvenir dan nog meer speciaal.

 

 

Comments are closed.