Diverse vogels op Curacao

Er zijn een aantal mooie en bijzondere vogels die op Curacao leven. Hieronder ga ik je iets vertellen over de Troepiaal, Prikichi, wara wara en de
kolibrie.

De Troepiaal
Op Curacao is de oranje Troepiaal een opvallende verschijning. Het is een mooie vogel en van ver is hij al te horen. De troepiaal is namelijk een echte zangvogel.
De troepiaal maakt niet zijn eigen nest. In plaats daarvan gebruiken ze verlaten nesten. Ook kunnen ze de plek innemen van een bestaand nest. Ze jagen de huidige bewoners weg en als de eieren aanwezig zijn, eten ze deze eerst op. Ze broeden van maart tot september en zullen hierbij hun nest stevig verdedigen.
 
De vogel is zeker niet schuw en laat zich geregeld zien. Ze voeden zich veelal met insecten en fruit.

Prikichi
De prikichi is eigenlijk de parkiet die je in Nederland in een kooi houdt. Hier vliegen ze gewoon rond. Het zijn bijzonder mooie beestjes maar ik vind ze wel schreeuwers. Ze maken een heel schel geluid. Vaak zijn ze in groepjes aan het schreeuwen waardoor het geluid nog harder over komt. 
De parkieten eten zaden uit allerlei bomen en natuurlijk vruchten, zoals bij deze zuilcactussen.
Ze broeden vaak in termietennesten, waar ze een gang in uithakken met aan het eind een broedkamer. Ze schijnen geen last van de termieten te hebben.

Wara-wara
De wara wara is de grootste roofvogel van Curacao.  De vogel heeft een lengte van 49 tot 59 cm, een vleugelspanwijdte van 120 tot 130 cm en een gewicht van 850 tot 1500 gram.
De wara wara voedt zich met dode en levende dieren. Ze zijn veel op de grond op zoek naar voedsel of eten aangespoeld vis

In het broedseizoen vechten de mannelijke individuen in de lucht om de vrouwtjes. Na de paring maakt de kuifcaracara een nest van dunne takken, gedroogde uitwerpselen en veren, meestal boven in een palmboom. Meestal worden er twee of drie eieren gelegd, die na ongeveer 30 dagen uitkomen. Pas na acht weken zullen de jongen het nest voor het eerst verlaten.

Kolibrie
Het kleinste vogeltje ter wereld. Hier in onze tuin heb ik alleen de groene nog maar gezien. Ze zijn niet bang waardoor ze redelijk makkelijk te fotograferen zijn. 
De kolibrie kan door de zeer snelle vleugelslag (15 tot 80 slagen per seconde) in de lucht stil blijven hangen. Door de snelle vleugelslag kan de kolibrie als enige vogel ook achteruit vliegen. Ze kunnen zelfs recht omhoog en recht omlaag vliegen maar ze kunnen ook onwijs hard vliegen als een soort stuntvliegers.

De kolibrie legt in twee dagen twee relatief grote, witte eieren die na 14-19 dagen uitkomen.

Al deze vogels zijn zeker ook bij ons in en om de tuin te zien. Dus boek nu je kamer bij b&b la Bougainville, midden in de natuur en kom naar Curacao.

Veel liefs en groeten uit het zonnige Curacao,
Hermien

Comments are closed.