Gouden zoover award 2017, afgelopen feestdagen en Papiaments leren

 

 

Un bon anja nobo tur hende (een goed nieuw jaar voor iedereen)

 

Gouden zoover award en een booking.com award

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor ons. We hebben als bekroning op ons werk van afgelopen jaar de GOUDEN zoover award gewonnen. Verder hebben we ook nog de guest review award van booking.com gewonnen. Door onze zoover-gasten zijn we beoordeeld met gemiddeld 9,3. Van de booking.com gasten hebben we een gemiddeld cijfer van een 9,4 gekregen. Super blij zijn we hiermee en we willen dan ook iedereen bedanken hiervoor. Zonder jullie hadden wij deze awards nooit ontvangen.

We hebben hiermee bewezen dat we behoren tot de beste accommodaties van Curacao. Wil je ook een keer bij ons op Curacao uw vakantie doorbrengen. Genieten van de relaxte sfeer en de rust hier? Vraag dan hier naar de mogelijkheden AANVRAAG

 

Kerstdagen op Curacao

Kerstdagen op Curacao zijn eigenlijk niet veel anders dan in Nederland. Velen brengen deze dagen met familie door en de tweede dag gaan ze vaak 

naar het strand of winkelen.

Naar het strand gaan kan dan weer niet in Nederland maar in Nederland wordt wel veel “geshopt” op de tweede kerstdag.

Wij zelf hebben niet zoveel bijzonders gedaan met de kerstdagen. Beide dagen mocht ik in Punda werken, in de Chichi-shop van serena’s artfactory. De eerste dag was er niet zoveel te doen in de stad maar de tweede dag was het gezellig druk met hier en daar muziek. Ook hadden een aantal cruiseschepen aangelegd en dat gaf ook veel gezellige drukte. Beide dagen heeft Marc me ook nog een halve dag gezelschap gehouden en hebben we tussentijds iets lekkers gegeten van restaurant Bali. Verder had ik ook nog wat tijd om een chichibeeldje te beschilderen.

 

 

 

 

De tweede dag s’avonds waren we uitgenodigd bij vrienden voor een borrel en een hapje. Dit was erg gezellig en we hebben weer even leuk bijgepraat.

 

Oud en nieuwjaar viering op Curacao

Dit was al weer de vierde keer dat we oud en nieuw op Curacao mee maakten. Ik weet nu niet hoe het met het vuurwerk in Nederland tegenwoordig is maar hier ging het behoorlijk hard aan toe.

 

We hadden afgesproken met onze buren. Eerst even gezellig bij hun in de tuin wat gegeten en tegen 11 uur naar Punda gegaan. In eerste instantie wilden we thuis blijven voor onze honden maar de buren deden hun honden altijd in een slaapkamer. Dit advies hebben wij dus ook maar opgevolgd. Een lekkere kluif voor ze gekocht voor die avond. Ze in onze slaapkamer gelegd, het licht aangelaten en een muziekje aangezet. Dit was uiteindelijk een groot succes geweest. Van onze gasten die thuis waren gebleven hoorden we namelijk dat ze totaal niet geblaft hadden. Ze hadden zelfs gedacht dat de honden helemaal niet thuis waren. 

Wij zijn die avond dus met de buren naar Punda geweest. Dat hadden we al vaker gedaan  maar altijd van de andere kant, de kant van otrobanda. Nu gingen we vanaf het waaigat en hebben aan de kade gestaan, bij cafe Dock. Het was helemaal niet zo druk als andere jaren aan de andere kant. We stonden nu ook vlak bij de vuurwerkshow. We hebben weer een erg mooie show gezien maar de knallen waren soms echt wel héééél erg hard.

 

 

 

 

Papiaments leren

We zijn ook vorige maand wéér begonnen met papiaments leren. Ik zeg weer want we hadden in september 2014 al 12 lessen afgerond. Maar daarna hebben we er niets of te weinig mee gedaan. Nu krijgen we les van onze overbuurman. Het is toch wel weer pittig. Veel woorden hebben meerdere betekenissen. Dit ligt vaak aan hoe je het uitspreekt. Dit maakt het er niet makkelijk op.

Bij Serena’s artfactory heb ik veel lokale collega’s. Ik probeer ze steeds vaker te volgen maar kan er helaas nog knoop aan vast knopen. Ze praten zo snel dat het moeilijk te volgen is. En als ik iets zou willen terug zeggen kan ik dat pas als ze al weer over iets anders praten. Dan ben ik er pas uit hoe en wat ik wil zeggen, haha. Het schiet dus nog niet op maar we blijven volhouden. Ook al omdat het reuze gezellig is elke maandag en de buurman ook veel over de cultuur praat. We leren dus wel veel is het de taal niet dan wel de gewoonten, gebruiken en de cultuur.

We hebben verder een goede maand gehad qua bezetting en allemaal weer leuke en lieve gasten. Ook deze maand beloofd een goede maand te worden. We gaan dus nu echt de goede kant op en hopelijk kunnen we het zo houden en alleen nog maar verbeteren.

Veel liefs Hermien

 

Comments are closed.