Het ultieme vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoelJe kijkt weken uit naar je welverdiende vakantie. Op vakantie heb je heerlijk kunnen genieten van alle rust, je eigen tijd indelen met alleen leuke dingen en genieten van al het lekkere eten en drinken. Maar dan kom je na je vakantie thuis en zit je zo weer in de drukte van alle dag. Dat is toch jammer?

Sinds ik op Curacao woon heb ik toch meer het vakantiegevoel. Hier is het leven wat relaxter en kun je nog spontaan dezelfde dag een afspraak maken met een vriend of vriendin. Uiteraard werkt het mooie weer hier ook aan mee. Maar in Nederland kun je met behulp van deze tips ook proberen het vakantiegevoel vast te houden.
Ik zal je hierbij 6 tips geven om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden.

 1.   Zorg ervoor dat je werk doet waar je naar uitkijkt.
Zodra je op zondagmiddag of al in de laatste week van je vakantie buikpijn krijgt van het idee dat je “weer moet”, gaat er iets niet goed. Of je nu voor jezelf of voor een ander werkt, zorg dat je op een plek zit waar je je passie en talenten kunt inzetten en er goed voor betaald krijgt. Kun je over een paar maanden weer een paar daagjes weg, en doe dit niet om te vluchten maar om nieuwe inspiratie op te doen.

 2. Vergeet de tijd – en je agenda.
Hier op Curacao zegt men tegen Nederlanders altijd; Jullie hebben de klok en wij hebben de tijd. Dit wil zoveel zeggen als dat in Nederland altijd alles op afspraak en tijd gaat en hier hebben we en nemen we ruim de tijd voor alles en iedereen. Het is hier wat relaxter.  
Dus weg met de overvolle agenda’s dan is er meer ruimte voor spontaniteit. Wanneer je de klok loslaat is het veel makkelijker om in het nu te leven en in te spelen op wat er op je pad komt. Al doe je dit maar in het weekend….

 3. Doe dingen omdat je het wilt, niet omdat het moet.
Dit geldt niet alleen voor je werk, maar eigenlijk voor alles. Wanneer je met tegenzin dingen doet – omdat het moet of omdat het zo hoort of omdat het van je verwacht wordt of wat dan ook voor reden die je bedenkt om het voor jezelf te verantwoorden – ben je niet jezelf. En dit is JOUW leven. Waarom zou je dat besteden aan het doen van dingen die je eigenlijk niet wilt?! Zotheid. 
Het voordeel van op Curacao wonen bijvoorbeeld is dat wij niet meer naar verjaardagen hoeven/kunnen van vrienden/familie.
Maar dat kun jij ook afschaffen. Gooi het eens in de groep. Ik denk dat veel mensen er zo over denken. Het is toch leuker om spontaan bij elkaar op visite te gaan omdat je zin in gezelligheid of een leuk gesprek hebt en niet omdat iemand jarig is en van je verwacht wordt dat je komt….

 4. Wees een toerist in eigen stad/land.
Ga eens op onderzoek uit in de stad waar je al jaren woont, of bezoek er eentje aan de andere kant van het land. Er is zoveel moois en nieuws te ontdekken in je eigen land/stad.  Er zijn veel mensen die dat nu ook ontdekken. Neem de tijd in het weekend of neem een vrije dag en ga eropuit en vergroot letterlijk je wereld. Nieuwe plekken ontdekken geeft je nieuwe inspiratie en wordt je vrijer.

 5. Wees nieuwsgierig en sta open.
Op Curacao zijn de mensen heel open en heb je snel contact.
Vaak maken mensen op vakantie sneller contact met anderen. Ook hier in de b&b zie je vaak dat mensen ervaringen en verhalen uitwisselen met elkaar waardoor er de mooiste contacten en relaties ontstaan. Dit gebeurt omdat alles onbekend is en de wereld aan je voeten ligt. Je staat veel meer open voor adviezen van anderen. Beeld je nu eens in als je dat in je dagelijkse leven ook zou zijn!

 6. Koop een hangmat/jacuzzi/caravan/pizzaoven/huis-aan-zee.
Omring je met die dingen die je herinneren aan fijne plekken en mooie tijden, die je helpen ontspannen en/of dat vakantiegevoel geven. Behoeft niet veel verdere uitleg, toch?

Hopelijk heb je wat aan deze tips om het fijne vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. En misschien lukt je wel om zo relaxt te gaan leven dat je net als ik bijna altijd een vakantiegevoel hebt.

Misschien zijn er wel andere dingen die jouw het vakantiegevoel geven? Maar zou je kunnen zorgen dat je hier meer ruimte van maakt in je dagelijkse leven? Laat het me weten door in dit reactieformulier een reactie te geven hierop.

Veel liefs en groeten uit het zonnige Curacao,
Hermien
Copyright © 2017 B&B hacienda La Bougainville, All rights reserved.
Doordat u het ebook heeft aangevraagd of in hebt geschreven voor de nieuwsbrief ontvangt u deze email. U heeft mij toestemming gegeven uw mailadres te gebruiken voor een nieuwsbrief. U kunt zich natuurlijk ten alle tijden weer afmelden (onder aan deze email) voor de nieuwsbrief.
Met zonnige groeten Hermien Oldeman-Visscher

Our mailing address is:
B&B hacienda La Bougainville
juan luis nst 17a
West Groot Sint Joris
Willemstad 0000
Curacao
Add us to your address book

Wil je deze emails op een ander emailadres ontvangen?
Verander dan hier je emailadres your preferences of unsubscribe from this list