Hoe je plannen in eens een andere wending krijgen

 

Naar Nederland

In mijn vorige blog schreef ik dat ik uit keek naar het bezoek van mijn moeder met haar vriend Teun en mijn zus…..

Helaas zijn ze niet geweest. 

 

       Foto’s zijn van twee jaar geleden op onze bruiloft

 

Ze hadden eind december een ticket geboekt. Eind januari werd Teun ziek. In eerste instantie dacht mijn moeder aan alzheimer. Na onderzoeken bleek dat hij een hersentumor heeft….  Wat een schok….   Hij moest 1 maart opgenomen worden voor nader onderzoek. Uit die onderzoeken bleek dat hij ook lymfeklierkanker heeft. Aangezien hij nog in het ziekenhuis moest blijven voor verdere onderzoeken konden geen van drie komen. We hadden allemaal zo verheugd op het weerzien van elkaar en hun bezoek aan Curacao na 2 jaar. Maar mijn zus belde ons donderdag voordat ze zondags zouden komen op dat het allemaal niet meer doorging. Verschrikkelijk. Je zit dan ver weg en weet niet hoe het verder gaat. Samen met Marc heb ik toen dus besloten om zelf naar Nederland te gaan. Ik vond dat ik ze moest steunen in deze strijd en ik wilde ze natuurlijk ook graag weer zien want daar hadden we toch naar uit gekeken.

In Nederland ben ik natuurlijk meerdere malen bij Teun in het ziekenhuis geweest maar ik heb ook mijn moeder geholpen door haar huis een keer schoon te maken, boodschappen te doen en te koken. Verder heb ik samen met mijn zus nog lekker gewandeld, wat gepraat en een dus toch nog een leuke tijd gehad. 

Ik ben blij dat ik deze keus toen heb gemaakt al is dat niet erg makkelijk. Je bent dan toch ver weg en wilt dan de situatie met eigen ogen zien. Nadat ik het allemaal gezien had in Nederland is het ook weer goed en heb ik er vrede mee. Ik heb gezien dat mijn moeder het allemaal erg moeilijk vind maar niet bij de pakken neer gaat zitten en ook mijn zus gaat het zeker redden. 

Door deze situatie word je dan wel weer even met beide benen op de grond gezet en dan blijkt het wel weer dat je moet genieten van elke dag die je hebt. Zo zie je maar weer dat in één keer al je plannen een andere wending kunnen krijgen. Vreemd, maar ja “that’s life” zeggen ze dan hè. 

 

Danny en Inka

Onze vrienden Danny en Inka zijn wel op bezoek geweest. Ze waren op Cruisetoer met de Aida door het Caribisch gebied. Speciaal ook om ons even weer te zien en gezellig bij te kletsen. Marc heeft ze meegenomen naar ons plekje, de hacienda. Hier hebben ze even lekker relaxt. Daarna heeft Marc ze nog wat met ze over het eiland gereden. Ze waren al eerder op Curacao geweest dus ze hadden ook al veel gezien. S’ avonds hebben we met z’n vieren gezellig wat gegeten bij op=op en wat gedronken aan de kade bij Iguana Inn. Dit zijn dan ook weer de leuke dingen van het leven. Lekker genieten met vrienden die je niet zo vaak ziet maar altijd gezellig is om weer bij elkaar te zijn.

Comments are closed.