Leven op Curacao

 

 

Het leven op Curacao is totaal anders dan in Nederland. Wij vinden het veel prettiger hier maar niet iedereen kan hier wennen. Het gaat hier wat langzamer, je moet vaak lang wachten bij instanties en afspraken maken is moeilijk. Graag willen we iets meer vertellen over het leven op “ons paradijsje”

Klimaat

Allereerst natuurlijk het klimaat. De temperatuur varieert het hele jaar hier van ongeveer 27 graden tot 34 graden. De wind waait hier bijna het hele jaar, gemiddeld met kracht 3 a 4. Hierdoor is het zeer aangenaam. In augustus en september waait de wind het minst en is de temperatuur ook het hoogst, rond de 33 a 34 graden. Dan is het wel erg warm. 1 of 2 graden verschil is hier gelijk goed merkbaar. In November tot ongeveer Februari is de “grote”regenperiode maar die kan erg verschillen in neerslag. Afgelopen regenperiode hebben we veel regen gehad maar dat was eigenlijk de eerste keer sinds de bijna 4 jaar dat we hier wonen. Maar je moet niet denken, bah tijdens de regenperiode moet ik niet naar Curacao. Nee, het is niet zo als in Nederland dat het de hele dag door “miezert”. Je hebt hier dan een flinke regenbui, een soort wolkbreuk. Dit duurt hooguit een uur en daarna schijnt de zon gewoon weer en is het gelijk warm. Ik heb nog maar 1 dag meegemaakt dat het de hele dag door regent. Trouwens in de regenperiode en kort erna is de natuur hier wel op z’n mooist!

Buiten leven

Door het ideale klimaat is dus heerlijk buiten leven. Wij zijn ook beiden echt buitenmensen en voelen ons dus helemaal thuis hier. S’ochtends als we opstaan gaan gelijk alle deuren open en waait de wind weer lekker door het huis. Je bent gelijk weer goed gehumeurd. Je hoeft niet na te denken over het weer en wat je aan moet trekken. Trouwens speelt mode hier helemaal geen rol. Dat vinden we ook wel erg makkelijk en onbezorgd. Je trekt gewoon kleren aan waar jij je lekker in voelt en je hoeft niet te denken of het wel modieus is. 

Op straat is het ook druk en iedereen is buiten. Of op weg naar het werk of bij de snack (plaatselijke (eet)cafe) gezellig een biertje drinken met vrienden. S’avonds, na je werk kun je ook nog de hele avond buiten zijn, want de temperatuur blijft hoog. Wel is het hier bijna elke dag rond 19:00 uur donker. Dus de hele avond buiten werken is eigenlijk onmogelijk en ook wel weer lekker.

Werken

Toch moet er natuurlijk ook gewerkt worden op Curacao. Wij moeten ook geld verdienen om te leven. En het leven is hier niet goedkoop!

Wij hebben nu onze B&B en hiervoor de Winery. Het is hard werken. Mede door de warmte is het misschien nog wel zwaarder om hier (buiten) te werken dan in Nederland. De warmte kost veel energie. De B&B gaat natuurlijk dag in dag uit door, 7 dagen per week. Altijd mensen over de vloer en altijd weer zorgen dat ze tevreden zijn.  Maar als onze gasten tevreden zijn dan geeft ons dat weer enorm veel energie.

Elke dag is weer anders. Natuurlijk ook omdat je met mensen werkt. Het ligt aan de gasten hoe je dag verloopt. Maar er zijn veel verschillende werkzaamheden die een B&B met zich mee brengt. De zaken waar we uiteraard regelmatig mee bezig zijn is ontbijt maken, wassen, schoonmaken, tuin netjes houden, zwembad schoonmaken. Dat zijn de normale bijkomstige werkzaamheden die horen bij het runnen van een B&B. Maar ook nieuwe mensen verwelkomen, iets drinken met ze, hun verhalen aanhoren, zorgen dat ze zich thuis voelen bij ons en zorgen dat ze uiteindelijk weer geheel uitgerust weer naar huis terug keren. En waar niet iedereen direct aan denkt bij een B&B, is je B&B zichtbaar maken. Reclame maken. Vragen beantwoorden, aanvragen beantwoorden en verwerken en je eigen administratie.

Natuurlijk hebben we niet altijd alle kamers bezet en soms hebben we geen enkele kamer bezet dan is het tijd om zelf te genieten van ons prachtige eiland. En dat doen we dan ook graag. Dus het is hier (ook) hard werken maar als je vrij bent of je hebt weekend dan voelt het als vakantie. Dit komt natuurlijk mede door het mooie weer, de vrolijke en vriendelijke mensen.  Je kunt nog even lekker naar het strand of een happy hour “pakken”. Bijna elke dag is er wel ergens een happy hour. Dat alles maakt dat het hier relaxter leven is. Gewoon anders.

Vakantie

Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar Curacao. Wil je ook Curacao wel eens beleven? Kom dan bij ons in de B&B en we laten je graag het leven hier beleven. We geven je tips voor een perfecte vakantie naar jou wens.

Kijk even op onze website voor meer info over B&B Hacienda la Bougainville

Comments are closed.