Nieuwe eigenaren van Hacienda La Bougainville

Hallo iedereen,

Zoals Rob en Brigitte in December op facebook al vermeld hebben, hebben wij het stokje van hen overgenomen. We zijn dus al weer 2 maanden bezig hier op Hacienda La Bougainville. In de maanden December en Januari hebben we al erg veel leuke gasten mogen ontvangen. Nu in Februari is het wat rustiger en die gebruiken we dus goed om hier het een en ander naar onze eigen zin te veranderen.

Maar nu vonden we het tijd worden om ons eerst eens even voor te stellen. Waarom we op Curacao wonen en wat ons bij Bed and Breakfast La Bougainville heeft gebracht.

 

Marc en Hermien Oldeman

Marc en Hermien op de top van de Christoffelberg

 

Drie jaar geleden  zijn wij naar het mooie eiland Curacao verhuisd als Hermien Visscher en Marc Oldeman. In maart 2016 zijn we getrouwd op het idylische strand Kleine Knip en kunnen we ons dus  inmiddels Marc en Hermien Oldeman noemen.

Zo’n drie jaar geleden zijn we naar Curacao verhuisd om …. een wijngaard te beginnen! Ja, je leest het goed. Mijn broer, Roelof Visscher heeft samen met zijn vrouw Ilse Visscher al 17 jaar een wijngaard in het mooie Bentelo; Wijngaard hof van Twente. Hier heb ik 8 jaar gewerkt als adviseur voor beginnende wijnbouwers in Nederland en ik regelde het handelsbedrijf, Vitisvino voor mijn broer. Marc was al 14 jaar vrachtwagenchauffeur bij Van Gansewinkel en hielp in zijn vrije tijd veel mee in en rond de wijngaard.

In November 2010 kwam de heer Luis Trenidad (afkomstig van Curacao) bij mijn broer op de wijngaard en vroeg of wijnbouw op Curacao niet mogelijk was. Hij als Curacaoenaar en wijnliefhebber leek het wel leuk dat er een wijngaard op Curacao zou komen. Mijn broer werd direct enthousiast. Na drie jaar onderzoek te hebben gepleegd heeft hij besloten dat wijnbouw op Curacao wel mogelijk moet zijn. Op een winteravond in Januari 2013 kregen we van Roelof de vraag  of we  naar Curacao wilden verhuizen om daar een wijngaard voor hem op te zetten. Natuurlijk kwam dit niet helemaal als donderslag bij heldere hemel maar we hebben toch even bedenktijd gevraagd. Eigenlijk waren we het er al snel over eens dat we deze kans niet konden laten lopen. We zijn allebei redelijk avontuurlijk ingesteld en wilden eigenlijk altijd al in het Buitenland gaan wonen.

In februari 2014, na een waar afscheidsfeest met zo’n 100 familieleden en vrienden, zijn we naar Curacao vertrokken. 

De wijngaard konden we beginnen bij landhuis Hato, naast vliegveld Hato. Een schtitterende plek, waar veel water voor handen is wat zeer essentieel is voor wijnbouw in de tropen. De planten groeiden erg goed, in oktober 2015 hebben we onze eerste oogst gehad en in oktober 2016 werd onze eerste fles echte Curacaose wijn gepresenteerd, Dushi Korà en Dushi Blanku. Iedereen was erg enthousiast over de wijn en trots op het product van Curacao. Maar er was ondertussen helaas een groot probleem ontstaan met de verhuurder/eigenaar van landhuis Hato en het stuk grond. Deze had niet alle regels gevolgd en ons een contract laten tekenen waar niet iedereen mee ingestemd was. De CCAA, luchtvaartautoriteiten, had geen toestemming verleent we moesten dus vertrekken bij Hato. Verschrikkelijk! We waren net goed op gang, we hadden flink geinvesteerd, de planten groeiden goed en de wijn was goed in de smaak gevallen. Curacao had een eigen wijn! Eindelijk een product van eigen bodem, (hier wordt niet zoveel geproduceerd), een product dat ook voor export bedoeld was en extra geld en bezoekers aan Curacao zou creeeren. Curacao Winery was namelijk naast een fijne plek voor de lokale bevolking ook een toeristische trekpleister. Helaas, helaas. Curacao Winery moet zijn werkzaamheden staken.

Wijngaard pas aangeplant

De 1e Curacaose wijnen

Echter na al deze ellende hadden wij nog geen zin terug te gaan naar het koude Nederland. Gelukkig hadden we kennis gemaakt met Koen, die als kok bij Curacao Winery de aanschuiftafel verzorgde. Koen heeft 2 jaar lang Hacienda La Bougainville beheert samen met zijn vriendin Simone. Van Koen hoorden we dat Rob en Brigitte op zoek waren naar nieuwe eigenaren voor deze prachtige b&b. Sinds 15 december 2016 zijn we verhuisd naar deze prachtige plek. We zijn Rob en Brigitte erg dankbaar voor hun vertrouwen in ons en we zullen deze gezellige b&b voort zetten op onze eigen manier.

Een B&B runnen is voor ons overigens geen nieuwe business. Bij landhuis Hato hadden we 4 kamers die we als b&b exploiteerden en in Hengelo, onze vorige woonplaats in Nederland, hadden we ons huis ook omgebouwd tot een kleine b&b. 

Ik ben van plan om regelmatig een nieuwe blog te schrijven over de b&b, Curacao en ons. Ben je nieuwsgierig hierna mail dan naar info@labougainville.com, dan schrijf ik je in voor de mailinglijst. Je ontvangt dan na elke nieuw geschreven blog een email.

 

Volg ons ook op facebook en like onze pagina FB B&B La Bougainville voor mooie foto’s en kleine berichtjes. 

Veel liefs en groeten uit het zonnige Curacao

 Hermien

Comments are closed.