Regenseizoen en groepsaccommodatie

 

Groepsaccommodatie en regenseizoen  

 

We hebben de laatste tijd een drukke en ook erg gezellige tijd gehad.

 

Vrienden geweest voor vakantie

Marco en Jet zijn geweest om hun vakantie bij ons te vieren. Marco en Jet zijn vorig jaar Juli weer geremigreerd naar Nederland aangezien Curacao niet kon bieden waar ze naar zochten. Nu, na een jaar hebben ze hier heerlijk vakantie geweest. De zus en zwager van Marco waren ook meegekomen. Wij kenden hun ook al omdat ze al vaker bij Marco en Jet waren geweest toen ze op het eiland woonden.

 

 

Een groep van VZWKompas uit België

Nadat Marco en Jet vertrokken hadden we gelijk het hele huis weer vol met een groep van VZW Kompas uit België. VZW Kompas is een organisatie die onder anderen begeleide reizen organiseert voor mensen met een beperking. 

De groep van VZW Kompas bestond uit 9 personen. Er waren twee begeleiders, een man en een vrouw. Zij gaan al jaren met de deelnemers van Kompas als begeleiders mee mee op vakantie als vrijwilliger. De deelnemers waren allemaal lieve en bijzondere mannen. Ieder had zijn eigen talent. Zo was er 1 iemand, Kris,  die gelijk de eerste avond ons een voorstelling Tai chi gaf. Deze sport beoefende hij al jaren om rustig te worden en in balans te blijven. Verder was hij ook een groot schaakkampioen bleek later. Ik heb vroeger ook wel aardig geschaakt maar ik kon het niet winnen van hem. Maar niemand heeft tijdens deze vakantie van hem gewonnen.

Andere twee deelnemers, Patrick en Alexander, waren experts op het gebied van voetbal. Ze wisten alles, jaartallen, namen, clubs van over de hele wereld. Overal wisten ze de details van. Dit was voor Marc natuurlijk een leuke uitdaging. Hij weet ook heel veel van voetbal maar hier stond hij zelfs van te kijken.

Weer een ander, Ruben, verzamelde cassettebandjes en was gek op oude auto’s. Wij hebben de groep opgehaald van het vliegveld en we reden nog maar net weg toen hij al heel blij zei: hier een oldtimer. Haha, ik moest direct lachen en kon hem blij maken dat dit waarschijnlijk niet de enige oldtimer is die hij gaat zien op Curacao.

VZWKompas vakantie op Curacao

En Frank, weer een andere deelnemer, heeft ons heel erg geholpen met tafel dekken en weer opruimen. Dit was een grote hulp voor ons. Ze kregen elke dag ontbijt van ons. Een paar dagen hebben ze geluncht bij ons en elke dag hebben we voor ze gekookt. Je begrijpt dat we dan wel blij zijn met een goede hulp uit onverwachte hoek.

Ze hadden een bus gehuurd voor de hele week waardoor ze ook het hele eiland konden bezoeken. Ze hebben de volgende dingen gedaan: Sea Aquarium bezocht, rondleiding bij de Struisvogelfarm, een rondleiding bij de Chichi’s (Serena’s Art Factory), boottocht door de haven, rondleiding door het Kura Hulanda museum, winkelen in Willemstad voor de nodige souvenirs,  bij de schildpadden op Playa Grandi gekeken, de Sheta Boka’s bezocht, zwemmen bij Grote Knip en nog een rondleiding bij Landhuis Groot Santa Martha gemaakt.  Kortom een vol en veelzijdig programma.

S’avond hebben we gezellig spelletjes gespeeld met degene die dat wilden. Niet iedereen wil natuurlijk altijd mensen om zich heen en sommigen hadden ook behoefte om zich lekker even terug te trekken. Dit was natuurlijk goed mogelijk bij het zwembad, ergens anders in de tuin of gewoon lekker op bed liggen op de kamer.

Voor ons was het ook de eerste keer dat we zo’n groep hier mochten ontvangen. We vonden het een erg leuke en bijzondere ervaring. Het is veel werk maar je haalt er ook zoveel voldoening uit als ze aan het eind van de vakantie wel tien keer zeggen dat ze mooie vakantie nog nooit hebben gehad. Geweldig!

De laatste dag werden we meegevraagd om met hen te eten bij Pops Place en daarna hebben we ze naar het vliegveld gebracht. Maandagavond weer thuis waren we helemaal uitgeteld, haha.

 

Regenseizoen

Nu is het weer iets rustiger. Ik ben weer aan het werk gegaan bij Serena’s Art Factory en Marc is alles weer in orde aan het maken en tussendoor nog aan het bijklussen bij verschillende buren. Gisteren was er een tropical wave en hebben we de eerste echte regenbui/-dag gehad. Heerlijk weer. Alles kan  weer mooi groen worden. Van ons mogen er nog wel wat meer van deze regenbuien komen. Alhoewel op sommige lage plaatsen op het eiland de regen toch ook behoorlijk voor overlast heeft gezorgd.

Wees overigens niet bang om je vakantie naar Curacao te boeken in de regenperiode. De ene regenperiode is de andere niet. En regenperiode wil echt niet zeggen dat het elke en de hele dag regent. De regenperiode is wat vaker een heftige bui van uur. Meestal schijnt daarna weer de zon. Het voordeel van deze periode is dat het veel groener is op het eiland en de temperatuur vaak wat aangenamer is.

De regenperiode loopt doorgaans tot ongeveer Januari.

 

Comments are closed.