Tijd voor andere dingen

Hallo,

Er is al wéér een maand voorbij dus even weer een berichtje uit Curacao vanaf B&B La Bougainville. 

Rustige maanden

Over het algemeen zijn mei en juni de rustige maanden op Curacao. Ondanks de vele vrije dagen in deze maanden zoals de dag vd arbied, de meivakantie en hemelvaartsweekend zijn er toch minder toeristen op het eiland.

In deze maanden hebben wij dan tijd om extra kleine klusjes te doen. Dingen die zijn blijven liggen afmaken, nadenken over hoe je de drukke periode het beste in kan delen en hoe je kan zorgen dat je in de drukke periode niet overloopt maar de drukte zo goed mogelijk kunt verdelen.

Marc heeft de bomen in de hondentuin en rond om het terrein lekker kort gesnoeid en al het hoge onkruid met de bosmaaier kort gemaakt.  Alles ziet er weer mooi strak uit. Ik ben druk bezig geweest met de marketing verder uit te breiden. Zo heb ik emailmarketing opgestart. Contacten gezocht et eventuele samenwerkingspartners en de website mooier gemaakt.

 

Leuke dingen

Gelukkig is in deze periode ook wat meer tijd voor leuke dingen. Dingen in de buurt ontdekken waardoor we jullie weer goed kunnen informeren over de leuke uitjes hier op het eiland. We zijn onder andere een dagje met voor ons bekende gasten mee geweest en een leuke korte opname gemaakt van het strand bij mambo boulevard.

 

Moederdag ontbijtbuffet

En afgelopen maand was het moederdag. Voor deze dag hadden we een moederdagontbijtbuffet georganiseerd. Het was voor onze de eerste keer en dan is het altijd maar afwachten hoeveel mensen hier op afkomen. Gelukkig liep het allemaal erg goed en hadden we 17 zeer tevreden gasten. Het was een ontzettend gezellige ochtend met allemaal tevreden gasten. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Nuttige dingen

Vandaag hebben ons ook nog even nuttig gemaakt voor Curacao.

Bij de raffinaderij van Petrotrin in Point-a-Pierre in Trinidad is op 23 april een opslagtank gebarsten. Er is zeker 50000 liter olie in de zee terecht gekomen. Dit komt nu aan op Curacao. Het is nu aan de noordkant en (nog) niet op de stranden aan de zuidkant. Maar het het moet wel weg want het brengt veel schade voor de dieren. 

We hebben schoongemaakt bij Ascension, turtlebaai. Hier komen de schildpadden aan land hun eieren leggen en ze eten hier. Als ze besmet raken met deze olie of ze eten deze olie op gaan ze dood. Erg belangrijk dus dat het zo snel mogelijk opgeruimd wordt. Hiervoor had Stichting Uniek Curacao gisteren een berichtje op facebook geplaatst waarin ze om vrijwilligers vroegen. Het was een leuke, leerzame en nuttige ochtend.

 

 Bezoek ook onze facebook pagina en druk op de knop “vind ik leuk” om op de hoogte te blijven van alle nieuws bij b&b La bougainville, over ons en over Curacao.

 Download hier het Ebook: Curacao van A tot Z om goed voorbereid op vakantie naar Curacao te gaan.

 

Veel liefs en Zonnige groeten uit Curacao,

Hermien

Comments are closed.