Ons leven op Curacao

Bon tardi allemaal,

Hier weer een update van ons op Curacao.

 

Onze gasten

 

Verjaardagsontbijt Ben

 

 

Op dit moment hebben we gasten die allemaal voor een langere periode bij ons zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld Ben en Carla die voor 2 maanden bij ons zijn (geweest). Ze zijn afgelopen woensdag weer vertrokken naar het koude Nederland. Ben en Carla waren hier omdat ze voor de eerste keer opa en oma werden. Hun dochter die hier al een paar jaar woont werd voor het eerst moeder. Dit was natuurlijk erg spannend en leuk. Daarnaast waren ze ook allebei nog jarig in de periode dat ze hier waren. Dus veel feestjes! Wij mochten ook een BBQ bij het zwembad voor ze organiseren ter ere van een verjaardag. Ze hebben ontzettend genoten hiervan en het was ook heel gezellig. In deze 2 maanden bouw je een leuke band op met elkaar. We verwachten ze dus ook zeker weer te ontvangen hier.  

 

 

 

 

Verder hebben we Shayen voor een maandje bij ons. Shayen is nog jong en weet niet zo goed welke richting ze moet kiezen. Ze volgt daarom nu een speciaal programma wat een “breekjaar” genoemd wordt. In dit breekjaar is het de bedoeling dat je door middel van coaches weet waar je interesses liggen en je werkt aan je zelfontwikkeling.  Een onderdeel van dit breekjaar is een maand stage lopen bij iets wat je zelf uitzoekt en wat je denkt leuk te vinden. Zij heeft dus gekozen voor een stage op Curacao bij een honden/kinderopvang hier in de straat. Ze heeft het super naar de zin en ze kan met de fiets, die ze van het bedrijf te leen heeft gekregen, elke dag naar haar stageplek. 

Wij hadden nog nooit van een breekjaar gehoord maar het schijnt dat veel kinderen dat doen. Ik kan me het ook eigenlijk wel voorstellen. Het is toch ook moeilijk om op je 16e of 17e al te moeten kiezen wat je de rest van je leven wil doen? Ik kreeg het er ook Spaans benauwd van en wist ook nooit wat ik moest kiezen.

Tenslotte hebben we ook nog een echtpaar voor 3,5 week bij ons. Zij zijn op Curacao om hun dochter en kleinkinderen te bezoeken.  Bijna elke dag na schooltijd komt hun dochter met de kleinkinderen even hier om lekker te zwemmen. Gezellig. Het is heerlijk om te zien hoe ze genieten van het samen zijn op Curacao en wij kunnen er op deze manier aan meewerken. Daar wordt je toch blij van.

Zo zie je maar weer dat we ontzettend veel verschillende en leuke gasten ontvangen in onze b&b. Iedereen is hier welkom en iedereen vind hier zijn “thuis” voor een korte of langere periode.

Wil je ook voor een langere periode naar Curacao of gewoon een weekje op vakantie? Kijk dan naar de mogelijkheden op onze website of schrijf ons een email met je wensen. In overleg is veel mogelijk bij ons. 

 

Andere werkzaamheden

Aangezien we de laatste maand bijna alleen gasten hadden die voor een langere tijd hier zijn en zelf voor hun ontbijt en diner zorgden hebben we een stuk minder werkzaamheden in onze b&b. Hierdoor is er ruimte voor andere werkzaamheden.

 

Marc heeft op deze manier mooi een goede kennis kunnen helpen met een paar klussen.  In principe werkt deze man altijd alleen maar sommige dingen zijn moeilijk of onmogelijk alleen te doen. Op deze manier kan Marc  wat extra centen bij verdienen voor ons en kan onze kennis grotere klussen aannemen om te doen. Nu is Marc ook gevraagd om bij de buren het huis te schilderen wanneer hij hier tijd heeft. Hiervoor heeft Marc dan  weer de hulp van deze kennis ingeroepen en zo kunnen we allemaal onze centen blijven verdienen en helpen we elkaar.  

Ik ben zelf nog regelmatig aan het werk voor Serena. Serena’s artfactory waar de chichi’s gemaakt worden. Ik doe de verkoop in de shop bij de factory en soms in de shop in Punda. Meestal werk ik zo’n twee a drie dagen in de week. Het is leuk om iets anders naast de b&b te doen en ook hierbij ontmoet je veel vrolijke vakantiegasten.

 

Nog steeds koud

Ik weet het in Nederland is het ontzettend koud met ook overdag temperaturen onder het vriespunt. Maar hier is het ook nog steeds “koud”. Het is gemiddeld overdag 28 a 29 graden en s’ nachts rond 24 graden. Wij hebben s’avonds echt een vest en sokken aan en s’nachts een extra deken over. De airco hoeft dus helemaal niet aan op dit moment. Dat scheelt wel lekker in de kosten, haha.

Of het ook door het weer komt of omdat we gewoon een drukke periode achter de rug hebben maar ik heb in de afgelopen maand een flinke griep gehad. Gelukkig ben ik bijna nooit ziek. Ik heb ook nu weer gemerkt dat ziek zijn ook absoluut niet leuk is. Ik had 0% energie en mijn hoofd knalde bijna uit elkaar. Ik had dus waarschijnlijk mijn klieren goed dicht zitten. Mijn hele gebit deed zeer, ik had veel spierpijn in mijn nek en schouders en veel hoofdpijn. Gelukkig na drie dagen op bed te hebben gelegen kwam er langzaam wat energie terug en kon ik weer een beetje actief bezig zijn. Met een eigen zaak kun je eigenlijk helemaal niet ziek zijn. Maar Marc heeft het allemaal goed opgevangen en we hebben het ziek zijn hopelijk voor een paar jaar weer gehad.

 

Weer vrienden van het eiland vertrokken

Helaas zijn er weer vrienden van het eiland vertrokken. Curacao staat bekend als doorloop eiland. Hiermee bedoel ik te zeggen dat er veel mensen komen voor een bepaalde tijd. Je weet dus als je hier nieuwe mensen/vrienden leert kennen dat ze ook weer van het eiland kunnen vertrekken over een jaar of paar jaren. Zo ook Mario en Dirry. We hadden ze een paar jaar geleden al ontmoet op Curacao en hebben nu voor 8 of 9 maanden op het eiland gewoond. Het was van te voren bekend dat ze (eerst) maar een bepaalde periode zouden blijven. Ze hadden nu de kans gekregen om dat te doen en ze konden op deze manier uitzoeken of Curacao de plek is waar ze langer zouden willen wonen. Gelukkig hebben ze het ontzettend naar hun zin gehad en komen ze weer terug, naar eigen zeggen. Dus we hebben de afgelopen maand afscheid van ze genomen maar gelukkig voor een korte tijd.  We hopen dat ze snel terug komen.

Deze maand (maart)  komen mijn moeder, haar vriend Teun en mijn tweelingzus Trijnie ons bezoeken. GEZELLIG, ZIN IN! Ook komen deze maand nog vrienden van ons met een cruise een dagje ons bezoeken. Allemaal weer leuke vooruitzichten. Mijn volgende blog zal dan daar waarschijnlijk (deels) over gaan. 

Ik hoop dat je het weer leuk vond over onze belevenissen op Curacao te lezen. Wil je elke maand een update in je mailbox ontvangen laat dan je emailadres hier achter. Je ontvangt dan ook het gratis ebook: Curacao van A tot Z via de email en ik zal je toevoegen aan onze mailinglijst voor tips voor een leuke, ontspannen maar ook leerzame vakantie op Curacao.

 

Veel liefs en zonnige groeten uit Curacao,

Hermien

 

 

 

Comments are closed.