Verbouwing is klaar

Ik ben erg blij dat ik kan zeggen dat de verbouwing klaar is!  De b&b is geheel naar onze wens aangepast en ingericht.

We hebben nu 5 aparte kamers met ieder een eigen badkamer. In de “open garage” hebben we een gezellige (woon)keuken gecreëerd met nog een extra zittuin. Hier kan iedereen lekker “chillen”, een boekje lezen uit de boekenkast, een maaltijd bereiden, lekker een koel drankje drinken, een spelletje spelen of een kopje koffie/thee zetten.  Ook een wasje draaien behoort tot de mogelijkheden.  Alles ziet er gezellig uit en iedereen zal zich hier zeker thuis voelen. Dat is wat we willen bereiken.

“Ultiem relaxen met een thuisgevoel in de Caribbean”. 

De B&B is ook zeer geschikt voor groepen van 8 tot 12 personen. Ideaal als je voor een vrienden-/familiebruiloft op Curacao mag zijn of als je gewoon met je vrienden op vakantie wilt. Ieder heeft zijn eigen privacy maar er zijn ook genoeg plekken om gezellig samen te zijn, bijvoorbeeld in de (woon)keuken of bij het zwembad.

Video maken

Voor het eerst heb ik een video gemaakt van foto’s. Wat een ontzettend leuke maar tijdrovende bezigheid vind ik het. Eerst uitzoeken welk programma je gebruikt, hoe zet je er muziek onder en welke muziek ga je gebruiken.  Maar zelf ben ik uiteindelijk ook dik tevreden over het resultaat.  Ik hoor graag wat jullie er van vinden…

1 jaar getrouwd

21 maart waren we 1 jaar getrouwd. Die dag hebben heerlijk genoten van ons mooie eiland Curacao. Na een rustig begin met een lekker ontbijtje zijn we wat gaan toeren met de auto. Eens plekken bekijken die je altijd nog zou willen bekijken. Bijvoorbeeld Playa Canoa. Playa Canoa is dicht bij ons in de buurt. Het ligt aan de noordkant van het eiland,  alle andere stranden van Curacao liggen aan de westkant van Curacao. Het strand is hierdoor ook niet vergelijkbaar met de andere stranden. Het water is wilder en het strand is minder wit. Toch viel het me ook wel weer mee’qua grootte. Er wonen een paar mensen daar. Het is een soort vissersdorpje met een surfstrandje. Surfen kan daar goed door de wind. Doordat het zand niet zo wit is en toch afgelegen ligt zal ik het niet zo snel aanraden aan onze gasten.

 

 

Verder zijn we nog in het oude vissersdorpje St. Michiel geweest. Echt een super leuk dorpje. Helaas ziet het er een beetje uitgestorven uit maar in het dorpje is nog wel een visrestaurant, aan het water, en een duikschool. Verder zijn er een paar zeer kleine strandjes, erg idyllisch vond ik. In de volksmond wordt het ook wel Boka Sami genoemd. In het dorp zijn ook nog de restanten van een oud fort te zien. Als je naar st. Michiel rijdt kom je eerst nog langs de salinja’s met de mooie roze flamingo’s. 

St. Michiel is ook erg mooi voor een wandeling. Wandelen moet je wel vroeg doen i.v.m. de warmte. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken vanaf de baai in het vissersdorp St. Michiel naar de top van de St. Michiels berg (105 meter hoog) en terug langs de kust van de saliña (zoutpannen).

 

 

 

Tijdens deze wandeltocht kun je de volgende dingen tegen komen:

  • restanten van de oude zoutopslag (fundering)
  • restanten van de indigobakken
  • veel watervogels
  • flamingo’s en het uitzicht van de St. Michiels berg is fantastisch.

S’avonds hebben we gegeten bij Fort Nassau. Hier waren we ook nog nooit geweest maar stond al lange tijd op ons verlanglijstje. Een prachtig uitzicht over Punda heb je hier. En het eten was voortreffelijk. Ook zeker de moeite waard als je een keer op Curacao bent.

 

 

Comments are closed.